افزایش ۱۱ درصدی مصرف دخانیات زنان در ۱۴۰۰
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد:

افزایش ۱۱ درصدی مصرف دخانیات زنان در ۱۴۰۰

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در ایران به دلیل مصرف سیگار جان خود را از دست میدهند، گفت: در سال ۱۴۰۰، مصرف دخانیات در مردان ۳ درصد و در زنان ۱۱ درصد افزایش یافته است.

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در نشست کشوری کنترل دخانیات به تشریح وضعیت صنعت دخانیات و سیگار در ایران پرداخت و تصریح کرد: فرهنگ سازی صحیح در رسانهها و تلویزیون مبنی بر اینکه کشیدن سیگار موجب آرامش و تسکین روح نخواهد شد یک امر مهم و قابل توجه است.

معاون بهداشت، نقش رسانهها در مقابله با تبلیغات نادرست مصرف سیگار را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: باید فرهنگسازی منفی در سریالهای تلویزیونی اصلاح شود.

رئیسی در ادامه با مقایسه مصرف سیگار در سالهای ۱۳۹۵و ۱۴۰۰ گفت: در سال ۱۴۰۰، مصرف دخانیات در مردان ۳ درصد و در زنان ۱۱ درصد افزایش یافته است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین به افزایش ۵۴ درصدی مصرف قلیان در طی این سالها اشاره کرد و گفت: علت اصلی این موضوع زیاد شدن تنباکوهای معطر با رایحههای مختلف است که نتیجه تبلیغ و جذب بیشتر افراد به مصرف بوده است و باید با جدیت با آنها برخورد کرد.

رئیسی معرفی و ترویج اماکنی که مصرف دخانیات در آنها ممنوع است را یک اقدام مهم و ارزشمند دانست و گفت: هرچه بیشتر در این حوزه فرهنگسازی شود قطعا بسیاری از اماکن از دخانیات پاکسازی میشوند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از این اقدامات در این حوزه ممنوع کردن مصرف سیگار برای افراد زیر ۱۸ سال و همچنین عدم نخ فروشی سیگار است که با همکاری نهادهای قانونی این امر تحقق خواهد یافت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، برنامه ترک سیگار را از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه در حوزه پزشک خانواده نام برد و گفت: اجرای برنامههای پیشگیرانه و آموزشی در مدارس و مراکز بهداشتی از دیگر اقدامات پیشگیرانه در این حوزه است.

رئیسی بر استاندارد سازی بسته بندی سیگار با همکاری وزارت صمت تاکید کرد و افزود: طراحی ساده بسته بندی سیگار، هم در کاهش جذب افراد موثر است و هم تنوع کمتر و یک شکل شدن آن موجب کاهش قاچاق دخانیات خواهد شد.

وی سیگار الکترونیک را به عنوان یک ترفند جدید برای جذب جوانان معرفی کرد و گفت: ترویج فرهنگ غلط استفاده از سیگار الکترونیک با درصد نیکوتین کمتر و عارضه کمتر موجب افزایش جذب درصد بیشتری از افراد جامعه برای استفاده از این سیگار است و قطعا ورود به مصرف دخانیات باعث مبتلا شدن فرد به مشکلات بیشتری خواهد شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزایش مالیات بر سیگار را در مصرف سیگار مهم دانست و افزود: سیگار در کشور ما به شدت ارزان است و قطعا افزایش قیمت سیگار باعث کمتر شدن متقاضی خواهد شد که این موضوع یکی از برنامه مهم ما خواهد بود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، رئیسی در پایان دخانیات را از ریسک فاکتورهای مهم بیماریهای مزمن در دنیا دانست و بر لزوم همکاری بین وزارتخانهها و نهادهای مختلف برای کاهش مصرف دخانیات و بهبود سلامت عمومی تأکید کرد.

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

تبریک انتصاب دکتر امیر اسکندری

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

بازگشت اعتماد به شرکت دخانیات، محور اصلی برنامه‌ها در دوره جدید

کشفیات قاچاق سیگار در آذر ماه

نظام سرمایه داری در مقابل اقتصاد آزاد

حمایت از تولید داخلی در اولویت دولت چهاردهم است

سوئد به وضعیت «بدون سیگار» دست‌یافت

وینستون، کنت و مارلبورو بسته‌ای 4 تومان!

سبد کالای دخانی قاچاق هر روز بزرگتر و متنوع تر می شود

تولید تنباکو در برزیل ممکن است به 696 هزار تن برسد

عوارض جدید در انتظار کالاهای آسیب رسان

تحولات مالی و استراتژی‌های شرکت Philip Morris International

گسترش سالن‌های اختصاصی سیگار الکترونیکی در کره جنوبی

تعرفه‌های تجاری جهانی در صنعت ویپینگ

پرداخت نقدی به کشاورزان تنباکوی فیلیپین

تدوین برنامه راهبردی شرکت دخانیات ایران با هدایت سیاوش افضلی

تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران

اعتبار هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی از محل عوارض دخانیات

نحوه تعیین فهرست سیگار و تنباکوی تولید داخل با نشان بین المللی

آغاز پنجمین سال انتشار ماهنامه توتون صنعت

ناکارآمدی سامانه های رصد تجارت و لزوم بازنگری در ضوابط آنها

سیگارهای قاچاقی که به مقصد نرسیدند

پیش بینی برداشت 300 میلیون کیلوگرم تنباکو در زیمبابوه

سرمایه گذاری شرکت جی تی آی ترکیه (JTI Turkey) در توربالی

استانداردهای فندک

پرده برداری از جذابیت

قصه تولد سیگار در ایران