همایش تخصصی صنعت دخانیات اردیبهشت 1404

همایش تخصصی صنعت دخانیات اردیبهشت 1404

 بیست و پنجم اردیبهشت ماه همایش تخصصی صنعت دخانیات ایران در مشهد مقدس برگزار شد. این همایش به ابتکار انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی برگزار گردید و در آن علاوه بر فعالین صنعت دخانیات کشور مدعوینی هم از وزارت صمت، مجلس شورای اسلامی، فراجا و سازمان تعزیرات حکومتی حضور داشتند.

  آقای محمدرضا تاجدار رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی گزارش کاملی از مسائل و مشکلات و چالش های پیش روی صنعت دخانیات ارائه کردند که عمدتاً مربوط به مشکلات در حوزه های قانون گذاری، سیاستگذاری و امور اجرایی مرتبط با تولید بطور اعم و صنعت دخانیات بطور اخص  بود. عوامل و موانعی  که محیط کسب و کار این صنعت را تحت الشعاع قرار داده  و وضعیت را برای تولیدکنندگان داخلی بالاخص تولیدکنندگان برندهای ایرانی محصولات دخانی نگران کننده کرده است.  در این همایش نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی حضور داشتند. آقای علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نکات مهمی در ارتباط با صنعت دخانیات  بیان  کردند. ایشان به فضای مبهم حاکم بر صنعت دخانیات کشور و این که رویکرد حاکمیت در قبال این صنعت هنوز روشن نیست اشاره داشتند؛ این نکته مهمی است که در ورای مسائل و مشکلات روزمره صنعت دخانی شاید مغفول مانده است. واقعیت این است که تا اوایل دهه قبل  قانون حاکم بر صنعت دخانیات کشور قانون انحصار دولتی دخانیات مصوب سال 1310 بود و هر چند اینک این قانون در عمل موضوعیت خود را از دست داده ولی هیچ قانون جدیدی هم جایگزین نشده و این شده است که صنعت دخانیات در یک دهه اخیر که آزادسازی و خصوصی سازی اتفاق افتاده دچار یک رهاشدگی و سردرگمی شود و این تشخیص وضعیت، از ناحیه یک عضو قوه قانون گذاری آن هم در جایگاه ریاست کمیسیون صنایع و معادن ارزشمند و مغتنم بود  و این فرصت را برای فعالین صنعت فراهم می کند که ظرفیت های قانونی لازم را برای صیانت از صنعت پیگیری کنند.

درخصوص مشکلات قاچاق و معضل ثبت آنی در سامانه ها نکاتی از سوی برخی مسئولین سخنران مطرح شد که به نظر می رسد برخی از این عزیزان به عمق خلاءهای قانونی و ناکارآمدی سامانه ها و نارسایی در دستورالعمل های اجرایی واقف نیستند و حل مسئله را در چارچوب های مقرراتی موجود دنبال می کنند در حالی که خود این چارچوب ها محل اشکال و خدشه است. سردار سرتیپ پاسدار رحیمی رئیس امنیت اقتصادی فراجا از دیگر مدعوین حاضر و سخنران جلسه بود. این که در ساختار سازمانی و تشکیلاتی فراجا جایگاهی برای مدیریت امنیت اقتصادی تعریف شده خود امر میمونی است و مؤید این است که امنیت در حوزه اقتصاد مفهوم و جایگاه خود را دارد. امنیت فعالین اقتصادی به شیوه خاص خود باید تأمین شود و برخورد صرف انتظامی با متخلفین و برهم زنندگان امنیت اقتصادی  کفایت لازم را ندارد و مدل برخورد  باید بیشتر اقتصادی باشد تا انتظامی ،چون  تخلفات و جرایمی همچون قاچاق کالا که امنیت تولید و فعالیت‌های تولیدی را به مخاطره می‌اندازد زمینه های اقتصادی دارد که نباید از نظر دور داشت. آقای رحیمی اشاره کردند که  اخیرا دو نفر از عزیزان  مأمور نیروی انتظامی در جریان مبارزه و برخورد با قاچاقچیان کالا به شهادت رسیدند و قاچاقچی با خودرو از روی یکی از آنان عبور کرد؛ که جای تاسف  و تاثر دارد. باید گفت وقتی با وضع قوانین و مقررات غیرکارشناسی قاچاق را اقتصادی تر و به صرفه می کنند انتظاری هم جز این نیست که عده ای با هر شیوه ممکن این فعل خلاف قانون را پیشه خود سازند. برای کالای دخانی چنان عوارض و مالیات های سنگین وضع شده و تولید داخلی آنچنان  در فشار و تنگنای مالی قرار گرفته که  روز به روز قدرت رقابتی و سهم بازار خود را در قبال کالاهای دخانی قاچاق  که  مصون از پرداخت هرگونه عوارض و مالیات و حقوق دولتی  می باشد و به وفور در بازار یافت می شود از دست می دهد. امروز تولید کننده  و حتی توزیع کننده مجاز و قانونی  محصولات دخانی بین تعطیلی یا ادامه فعالیت مردد است.

بنابراین در فعل و جنایت  آن قاچاقچی که مأمور نیروی انتظامی را به شهادت رساند، قانون گذار نامطلع و سیاستگذار اقتصادی ناآگاه و دستگاهی که دستورالعمل های غیرمنطقی را تنظیم و اجرا می کند دخیل و سهیم هستند. آن قاچاقچی نه تنها از روی پیکر آن شهید والامقام رد شد بلکه تولیدی را هم که نفس اش به شماره افتاده، هزاران کشاورز توتون کار ایرانی  که امروز قادر به وصول مطالبات انبوه خود از شرکت دخانیات ایران نشده اند و کارگرانی که نظاره گر خطوط متوقف تولید هستند را نیز زیر گرفت و از رویشان رد شد .

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

محرم
شعار سال 1404
همه با همیم

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

کشفیات قاچاق سیگار اردیبهشت ماه 1404

بدون روشنگری، صنعت دخانیات قربانی سوءبرداشت‌ها خواهد شد

همایش تخصصی صنعت دخانیات اردیبهشت 1404

صنعت دخانیات ایران، چالشها و راهکارها

لغو امتیاز تنباکو: نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران

حمایت جامعه کارگری از تلاش‌های میدری برای رفع مشکلات

امنیت شغلی و معیشت کارگران اولویت و دغدغه وزیر تعاون است

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار و محصولات دخانی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد.

کارگر سرمایه اصلی برای تحقق شعار سال است

افزایش 30 تا 110 درصدی مالیات انواع سیگار

نقدی بر تغییر رویه سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات ارزش افزوده توتون وارداتی

مروری بر تاریخچه صنعت دخانیات ایران

سقوط 62 درصدی سهم از بازار شرکت دخانیات ایران

کشفیات فروردین ماه 1404

قیمت انواع سیگار و تنباکوی قلیان 30 سال پیش چقدر بود؟

سال 1404 سال سرمایه گذاری برای تولید

اصلاح ساختار شرکت دخانیات ایران قبل از واگذاری، تکلیفی بر عهده حاکمیت بود

تلاش برای تنظیم بازار و حمایت از کشاورزان در آستانه فصل فروش

سه چالش بزرگ صنعت دخانیات و راهکارهای برون رفت

تشویق کشاورزان به تمرکز بر کیفیت محصولات

صنعت سیگار برای اجرای تعرفه‌های جدید ترامپ آماده می‌شود

افزایش سهام شرکت‌های بزرگ تنباکو پس از اعلام تعرفه های جدید امریکا

تحلیل تاثیر سیاستهای مالیاتی بر دخانیات و تولید داخلی در ایران

رشد سود هر سهم تعدیل شده به ۶.۵۷ دلار و افزایش ۹.۳ درصدی، با عملکرد درخشان محصولات بدون دود

نرخ عوارض و مالیات بر ارزش افزوده سیگار وارداتی ۱۴۰۴ ابلاغ شد