تهیه بودجه سال 1400 کل کشور در دستور کار دولت

تهیه بودجه سال 1400 کل کشور در دستور کار دولت

بر اساس بخشنامه سازمان برنامه و بودجه، تهیه بودجه سال 1400 کل کشورد در دستور کار دستگاه‌های دولتی قرار گرفته‌ است و می‌بایست گزارش عملکرد این دستگاه‌ها در سال 1398 و شش ماهه اول سال جاری بررسی و نهایتا پیش‌نویس لایحه بودجه سال آتی تدوین و حداکثر تا پایان آذرماه به توسط دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شود. بودجه کل کشور در سال 1398 مبلغ 2086 هزار میلیارد تومان اعم از بودجه عمومی دولت و بودجه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت بود. از این مبلغ، بودجه عمومی دولت 650 هزار میلیارد تومان و بودجه شرکت‌های دولتی بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت 1436 هزار میلیارد تومان می‌باشد.

بودجه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت درآمدی ـ هزینه‌ای است و عموما در شرایط اقتصادی متعارف بار مالی جدیدی را به منابع عمومی دولت تحمیل نمی‌کنند. مگر برخی از آن‌ها که تکالیف حاکمیتی و تامین کالاها و خدمات یارانه‌ای را برعهده دارند آنچه دولت باید در تدارک تامین مالی آن باشد همان بودجه عمومی 650 هزار میلیارد تومانی امسال و مبلغ برآوردی آن در سال آتی ‌می‌باشد. در سال جاری بنا بود 204 هزار میلیارد تومان از این 650 هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای مالیاتی و مابقی از محل سایر درآمدها اعم از منابع حاصل از فروش دارایی‌ها و فروش نفت و فرآورده‌های نفتی، صندوق توسعه ملی و منابع حساب ذخیره ارزی، تسهیلات خارجی و واگذاری اوراق مالی تامین شود.

سهم نفت و فرآورده‌های نفتی از این منابع درآمدی 57 هزار میلیارد تومان یعنی کمتر از ده درصد بودجه عمومی کشور بود. اینکه بودجه عمومی کل کشور و بودجه عمومی دولت برای سال 1400 چه رقمی خواهد شد و چگونه منابع و مصارف آن به تراز خواهد رسید پس از پایان کارهای کارشناسی در سازمان برنامه و بودجه و حین تقدیم بودجه از ناحیه دولت به مجلس شورای اسلامی در اواخر ماه جاری مشخص می‌شود. ولی آنچه روشن است با توجه به تورم موجود رشد بودجه سال آتی ناگزیر قابل توجه خواهد بود.

البته در نرخ ارز رایج فعلی و در نبود تحریم‌های اقتصادی تامین چنین مبالغی برای اقتصاد ایران که دارای ظرفیت‌های فراوان در حوزه‌های نفت، گاز، فراورده‌های نفتی، معدن و صنعت است، چندان سخت نیست.

کشور ما در سابقه تراز تجاری خود تجربه درآمد ارزی 150 میلیارد دلاری را در طی یک‌سال داشته است.

با نرخ ارز حتی 22 هزار تومانی ما به ازای ریالی آن 3300 هزار میلیارد تومان می‌شود که 65 درصد بیش از بودجه کل کشور در سال جاری و بیش از پنج برابر بودجه عمومی امسال دولت است و چون در گذشته چنین درآمد ارزی قابل توجهی با نرخ‌های پایین تسعیر می‌شد آثار ریالی آن هم کمتر بود. آنچه مسلم است رویکرد سنتی در تدوین بودجه سال 1400 به شکل گردآوری ارقام حسابداری نمی‌تواند رافع دغدغه‌های موجود در عرصه اقتصادی کشور باشد و ضروری می‌نماید بودجه دارای مبانی پشتیبان و متکی بر تحلیل‌های پویای اقتصادی با رویکرد مهار تورم در عین کاهش رکود، تقویت طرف عرضه و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های اقتصاد داخلی باشد.

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

سهم سیگاری‌ها از درآمدهای مالیاتی دولت بیش از سهم تمامی شرکت‌ها، مؤسسات و بانک‌های دولتی

سال ۱۴۰۳، سال «جهش تولید با مشارکت مردم»

بخشنامه حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

ملی شدن صنعت نفت و واقعیت‌های موجود

توتون صنعت در سالی که گذشت، چه نوشت؟

صنعت د‌خانیات ایران و هوش مصنوعی

لزوم تد‌وین ضوابط اختصاصی نظارت بر ترانزیت کالای د‌خانی

سرنخ‌ قاچاق د‌خانیات به ایران د‌ر «سرنخ»

کیسه‌های نیکوتین چیست؟ و د‌ر واقع آیا برای شما بهتر از سیگار هست؟

کنوانسیون مبارزه با تجارت غیرقانونی به پایان رسید‌

کاهش فروش سیگارهای سنتی و افزایش تقاضای سیگارهای الکترونیک د‌ر کره‌جنوبی

تجزیه‌ و تحلیل صنعت جهانی دخانیات در سال 2023

بازار سیگار نظارت موثر ندارد 450 میلیون دلار ارزش کالای دخانی قاچاق

صنعت د‌خانیات ایران د‌ر سالی که گذشت

5253 میلیارد تومان تنها بخشی از مالیات دخانیات تا پایان بهمن ماه امسال

آثار سیگارهای الکترونیکی بر سلامت

سلیمانیه عراق، کانون تولید تنباکوی تقلبی

خیلی نگران آینده صنعت هستیم

برنامه راهبرد‌ی برای صنعت د‌خانیات ایران

زمزمه‌های افول یک بنگاه بزرگ اقتصادی دیگر

مراکز آموزشی تا شعاع 100 متری از عرضه و استعمال مواد دخانی پاکسازی می‌شوند

دخانیات هم سرطان‌زاست، هم پرونده‌زا

شرکت دخانیات ایران با مولدسازی املاک نامولد از زیان خارج می‌شود

عوارض ومالیات‌ها و عدم تخصیص ارز عامل افزایش قیمت دخانیات و رونق قاچاق

دستگیری باند حرفه‌ای قاچاق سیگار و تنباکو در قم