ماجرای پیغام امام به نمایندگان درباره مالیات سیگار

ماجرای پیغام امام به نمایندگان درباره مالیات سیگار

توتون صنعت ـ سایت خبری تابناک به نقل از خبرآنلاین در تاریخ 15 دی 1395 ( کد خبر 654079 ) خبری را منتشر کرد که قابل تامل است، مصطفی کواکبیان در سال 1395در جریان تصویب قانون برنامه ششم که بحث های چالشی در مورد مالیات دخانیات مطرح بود در جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با افزایش قیمت سیگار نقل قولی از امام خمینی (ره) داشتند که اشاره می‌کنیم :

« در جلسه علنی امروز ـ چهارشنبه،15 دی - زمانی كه قرار شد دلخوش به بیان پیشنهادش در رابطه با مالیات بر دخانیات بپردازد، عضو هیئت رئیسه از او خواست به دلیل اولویت پیشنهاد مصطفی كواكبیان در رابطه با همین موضوع، فرصت را به او بدهد: آقای دلخوش اجازه می‌دهید كواكبیان مطرح كنند همسایه تان هستند.

لاریجانی نیز برای اینكه بتواند نظر دلخوش را جلب كند،‌ به شوخی به او و كواكبیان گفت: به صورت تواشیح هم می‌توانید مطرح كنید.

سرانجام میكروفون برای مصطفی كواكبیان باز شد تا به بیان دلایل پیشنهاد حذف بند یك جز الف ماده 88 برنامه لایحه ششم توسعه بدهد.

این قسمت از لایحه مربوط به مالیات بر دخانیات تولید داخلی و خارجی است: مالیات هر پاكت انواع سیگار تولید داخلی به میزان 20% و وارداتی و تولید مشترك به میزان 30% قیمت خرده فروشی تعیین می‌گردد. مصطفی كواكبیان برای تشریح پیشنهادش به بیان خاطره‌ای از امام راحل پرداخت و گفت: من می‌خواهم به خاطره ای از حضرت امام(ره) شروع كنم. امام خمینی در زمان جنگ تحمیلی شنیده بودند كه كمیسیون برنامه بودجه می‌خواهد سیگار را گران كند. به همین دلیل ایشان به دولت دستور دادند كه به مجلس بگویید حق ندارند سیگار را گران كنند. برای اهالی مجلس سئوال پیش آمد كه سیگار خوب نیست، پس چرا امام حساسیت دارند؟

این نماینده اصلاح طلب مجلس در ادامه افزود: بعد از چند بار رفت و برگشت امام گفتند سیگارهایی كه طبقه محروم می‌كشند را گران نكنید اما سیگارهای عیانی را گران كنید.

او با خطاب قرار دادن نمایندگان گفت كه «در اینجا ما داریم برعكس عمل می‌كنیم مالیات داخلی را افزایش دادیم و خارجی را كاهش دادیم. دوستان توجه كنند این 20 درصد كه اینجا آمده است برای دخانیات داخلی مشكلاتی درست می‌كند. از دوستان میخواهم كه به این پیشنهاد حذف رای دهند.

سرانجام این پیشنهاد كه دولت و كمیسیون تلفیق نیز مخالفش بودند، با نظر منفی نمایندگان مجلس مواجه شد.»

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

سامانه جامع اما مانع تجارت ؟!

رشد 90 درصدی فروش شرکت دخانیات ایران در 6 ماهه اول سال جاری

اخبار و وقایع بازار سیگار مولوی تهران

شرکت دخانیات ایران در مسیر مهار بحران

کشفیات شهریور‌ماه قاچاق سیگار

مصوبه‌ای برای توزیع و چالشی برای تولید محصولات دخانی

اخبار بین‌الملل

مصوبه انتقال مؤسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد (سهامدار عمده شرکت دخانیات ایران ) به صندوق بازنشستگی کشوری

اخبار بین الملل مرداد ماه

نوسازی خطوط تولید و توسعه صادرات توتون در گلستان

مقررات و ضوابط ناظر بر توزیع و فروش کالای دخانی (به ترتيب تاريخ تصويب)

عملکرد مرکز برنامه ریزی، ساماندهی و نظارت بر امور دخانیات

تمامی مطالبات کشاورزان توتون کار از شرکت دخانیات ایران پرداخت شد

افزایش قاچاق با افزایش مالیات کالاهای دخانی

آسیب شناسی صنعت دخانیات ایران

تاریخچه ای از صنعت دخانیات ایران

کشفیات مرداد ماه قاچاق سیگار

نقش مغفول وزارت جهاد کشاورزی در امور حاکمیتی محصول توتون

توسعه همکاری ها و بهره گیری از ظرفیت های متقابل

چه عواملی بر کیفیت برگ توتون تاثیر گذار است؟

تمرکز زدایی و بهره برداری از ظرفیت استان ها در تأمین مواد اولیه صنعت دخانیات در دستور کار است

باید واقعیت اقتصادی صنعت دخانیات رابپذیریم و برای آن، برنامه ریزی و سیاستگذاری علمی و واقع گرایانه داشته باشیم

آتاناس زافیروپولوس موسس مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش ( 1358ـ1315)

مدیریت تلفیقی بیماری ساق سیاه توتون

مشخصات انواع سیگارت