نقشه ملی مقابله با دخانیات نهایی شد

نقشه ملی مقابله با دخانیات نهایی شد

مسئول تدوین بسته سیاستی پیشگیری از مصرف دخانیات اعلام کرد این سند پس از بیش از دو سال کار کارشناسی و ده‌ها نشست تخصصی، با توافق دستگاه‌های مرتبط به تصویب رسید.

به گزارش توتون صنعت به نقل از نور نیوز، امید عبدالهی مسئول تدوین بسته سیاستی پیشگیری از مصرف دخانیات ضمن بیان این مطلب با اشاره به انتخاب دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یکی از شش برگزیده بین‌المللی سازمان جهانی بهداشت، اظهار کرد: تدوین بسته سیاستی فرهنگی و اجتماعی پیشگیری از مصرف دخانیات، طی بیش از دو سال و با برگزاری بیش از ۳۵ جلسه هیأت اندیشه‌ورز و نشست‌های تخصصی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط انجام شد و در نهایت موافقت مکتوب نهادهای ذی‌ربط برای اجرای این سند اخذ شد. وی افزود: این بسته با همکاری جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات و با پیگیری‌های دکتر محمدرضا مسجدی، پس از طی مراحل قانونی، از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شد و با تمرکز بر زیست‌بوم فرهنگی و اجتماعی، تلاش کرد خلأهای موجود در حوزه پیشگیری را پوشش دهد.

عبدالهی با بیان اینکه این سند صرفاً یک برنامه توصیه‌ای نیست، بلکه از پیوست‌های اجرایی و شاخص‌های نظارتی مشخص برخوردار است، تصریح کرد: سیاست‌های پیش‌بینی شده در این بسته، حوزه‌هایی نظیر نوجوانان و دانش‌آموزان، دانشجویان، رسانه و فضای مجازی و همچنین کنترل دود دست دوم در اماکن عمومی را دربرمی‌گیرد و همین رویکرد ساختاریافته موجب شد این تجربه به عنوان نمونه‌ای موفق در منطقه مدیترانه شرقی مورد توجه سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد.

مسئول راهبری و تنظیم‌گری دستگاهی بسته سیاستی پیشگیری از مصرف دخانیات، نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی را در هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف حائز اهمیت دانست و گفت: موضوعات اجتماعی ماهیتی چندوجهی دارند و تحقق اهداف در این حوزه نیازمند ایجاد هم‌افزایی میان نهادهای مختلف است. تجربه تدوین بسته سیاستی پیشگیری از مصرف دخانیات نشان داد که با شکل‌گیری اجماع و تقسیم کار ملی، می‌توان به نتایج مؤثری در عرصه سلامت اجتماعی دست یافت.

وی با اشاره به مواضع صریح دکتر خسروپناه در مقابله با فشارهای صنعت دخانیات، خاطرنشان کرد: تقدیر سازمان جهانی بهداشت از دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تنها تجلیل از یک فرد نیست، بلکه بیانگر ظرفیت نهادهای داخلی در تبدیل دغدغه‌های اجتماعی به سیاست‌های مؤثر ملی و بین‌المللی است. عبدالهی ابراز امیدواری کرد که استمرار این مسیر و نظارت دقیق بر اجرای سیاست‌های پیشگیرانه، زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سلامت نسل‌های آینده را فراهم کند.

 

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

نرخ خرید توتون‌های ویرجینیا، بارلی و باسما در سال ۱۴۰۵

اصلاح بخشنامه مالیاتی واردات توتون خام و فرآوری‌شده پس از پیگیری مرکز بهبود کسب‌وکار

نرخ خرید توتون های ویرجینیا، بارلی و باسما در سال ۱۴۰۵

به بهانه تصویب قیمت خرید توتون در هیئت مدیره شرکت دخانیات ایران

توتون ایرانی مزیت رقابتی برند ایرانی

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در مردادماه

اخبار بین الملل مرداد ماه 1405

ضرورت اصلاح دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ و رفع موانع زنجیره قانونی توزیع محصولات دخانی

شتاب تولید داخلی مواد اولیه دخانی با توسعه کشت، افزایش خرید تضمینی و حمایت از کشاورزان

اصلاح ساختار، تقویت تولید قانونی و مقابله با قاچاق سه ضلع احیای صنعت دخانیات کشور

مجمع عمومی انجمن تولید کنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی برگزار شد

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در تیرماه 1405

صعود در رکود

پذیرش ۴ مقاله در کنگره جهانی کرستا ۲۰۲۶

اخبار بین‌الملل تیر ماه 1405

شرکت دخانیات ایران در بین 10 شرکت برتر در حال رشد جهان

وقتي مقررات سخت‌گيرانه با اقتصاد توتون روبه‌رو مي‌شود (تجربه اندونزی از محدودیت نیکوتین و قطران تا نگرانی از گسترش بازار غیررسمی)

بازار دخانیات در مسیر پوست‌اندازی

اخبار امور بین الملل، خرداد ماه 1405

تولید در شرایط سخت

نقشه ملی مقابله با دخانیات نهایی شد

رشد دخانیات در میان دختران 13 تا 15 سال!؛ لزوم کنترل شبکه نمایش خانگی

گذار از بحران به توسعه؛ هم‌افزایی استراتژیک در مجتمع دخانیات گیلان برای تثبیت تولید

تحلیلی بر برنامه‌های مدیرعامل در مسیر تثبیت و توسعه

آیا تأخیر در تأمین مواد اولیه، تولید داخلی را به نفع قاچاق از میدان خارج می‌کند؟