آثار سیگارهای الکترونیکی بر سلامت
مطالعات معتبر جهانی در مورد ویپ‌‏‌ها چه می‌‏‌گویند؟

آثار سیگارهای الکترونیکی بر سلامت

استفاده از سیگارهای الکترونیکی منجر به وابستگی به نیکوتین می‌شود.

به گزارش توتون صنعت به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، استفاده از سیگارهای الکترونیکی (vape) در سال‌های اخیر به‌ویژه در بین جوانان به شدت رواج یافته است و این در حالی است که سازمان‌های جهانی مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت می‌‌‌گویند این محصولات دارای ترکیباتی هستند که به شدت روی سلامت افراد تاثیر مستقیم گذاشته و انواع تهدیدهای جانی را به همراه دارند و در برخی موارد باعث تغییرات ژنتیکی و تحول در دی‌ان‌ای افراد می‌‌‌شوند. موسسه بهداشت عمومی ‌‌‌استرالیا در گزارشی اخیرا بر این موضوع تاکید کرده که اغلب سیگارهای الکترونیکی دارای مقادیر قابل‌توجهی نیکوتین هستند، حتی اگر ادعا کنند عاری از این ماده هستند. نیکوتین یکی از مواد مهم اعتیادآور و سمی ‌‌‌است که روی سلامت مغز افراد به‌ویژه در حوزه‌‌‌هایی مانند تمرکز، یادگیری، حافظه و تغییرات حالات و روحیات اثر منفی بر جای می‌‌‌گذارد.


 همه ویپ‌‌‌ها خطرناک هستند
بر اساس این گزارش همه سیگارهای الکترونیکی اعم از آنها که دارای نیکوتین نیستند می‌توانند شامل مقادیر خطرناکی از مواد مضر برای بدن اعم از مایعات و آئروسل‌‌‌های استنشاقی باشند که بسیاری از آنها محتوی مواد سرطان‌‌‌زای شناخته‌شده همچون فرمالدهیدها، استون، استالدئید، آکرولئین و فلزات سنگین مانند نیکل، قلع و سرب هستند. (فرمالدهیدها موادی هستند که مورد استفاده آنها در چسب‌‌‌های صنعتی و برای نگهداری اجساد در بیمارستان‌‌‌ها و خانه‌‌‌های تدفین است. استون به طور کلی در پاک‌‌‌کننده لاک ناخن یافت می‌شود. استالدئید در مواد شیمیایی، عطر و پلاستیک به کار می‌‌‌رود و آکرولئین معمولا در علف‌‌‌کش‌‌‌ها یافت می‌شود.)
این مواد همچنین می‌توانند شامل موادی مانند پروپیلن گلایکول، ترکیبات پلی‌‌‌استر، ضدیخ‌‌‌ها و گلیسیرین‌‌‌های گیاهی باشند که در طعم و مزه آنها تاثیر دارد. کارشناسان می‌‌‌گویند بخارات سمی ‌‌‌ناشی از مصرف این نوع سیگارها می‌تواند در ابتدا عوارضی مانند تحریک دهان و راه‌‌‌های هوایی، سرفه‌‌‌های مداوم، تهوع و استفراغ، درد قفسه سینه و تپش قلب را به همراه داشته باشد، اما به تدریج با استنشاق بیش از حد این گازها و مواد علائمی‌‌‌ همچون مسمومیت و تشنج، وابستگی به نیکوتین، مشکلات تنفسی و آسیب دائمی ‌‌‌ریه و آسیب به مغز در حال رشد نوجوانان را نیز بروز دهد. این در حالی است که برخی از مواد شیمیایی موجود در آئروسل‌‌‌های سیگار الکترونیکی می‌توانند باعث آسیب dna شوند.
با این حال یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های جامعه پزشکی در مورد استفاده از این نوع سیگارها خطر بیماری‌‌‌های ریوی، بیماری قلبی و سرطان‌‌‌هاست که برخی مطالعات از بروز این بیماری‌‌‌ها حکایت دارند.  از طرفی تحقیقات موسسه بهداشت استرالیا نشان می‌دهد ارتباطی قوی بین کشیدن سیگار الکتریکی و رفتارهای سیگار کشیدن با استفاده از محصولات سنتی دخانی وجود دارد به‌‌‌طوری که جوانانی که ویپ می‌‌‌کشند سه برابر بیشتر احتمال دارد سیگار هم مصرف کنند. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که بسیاری از کاربران سیگار الکترونیکی به استفاده همزمان از محصولات تنباکوی معمولی (دوکاربر) نیز ادامه می‌دهند که این افراد در مقایسه با افرادی که صرفا از محصولات تنباکوی معمولی استفاده می‌کنند، خود را در معرض سطوح بالاتری از مواد شیمیایی سمی ‌‌‌قرار می‌دهند.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد شماره:5952
 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

حاشیه بافی‌های خاتوتون سلطنه....

افزایش ۱۱ درصدی مصرف دخانیات زنان در ۱۴۰۰

امیدوار به رونق دوباره شرکت و پیشنهاداتی برای رفع چالش‌ها

لغو ممنوعیت واردات سیگارهای الکترونیکی توسط دادگاه عالی

آشنایی با استانداردهای سیگار و تنباکو

در سال 1294 برای اولین بار قانون انحصار دولتی دخانیات به تصویب مجلس وقت رسید

دخانیات در برنامه هفتم پیشرفت

زیمبابوه به دنبال ایجاد صنعت 60میلیارد دلاری تنباکو تا سال 2028

مراسم افتتاح اولین کارخانه تهیه سیگارت و توتون دولتی در ایران

افزایش مالیات، گردشگری دخانیات را رونق می‌بخشد

نادیده گرفتن مزیت کشت «توتون» در کشور

گزارش سئوال برانگیز دیوان محاسبات از نحوه مصرف مالیات دخانیات

تسهیلاتی برای خرید و فروش و حمل کالاهای خارج از شمول تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرکز برنامه‌ریزی ، ساماندهی و نظارت بر دخانیات در چارت جدید وزارت صمت

مار عجیبی که به سیگار کشیدن اعتیاد شدید دارد

درخواست‌های فعالان صنعت دخانیات از طبیب جمهور

مالیات ۳.۲همتی از مصرف‌کنندگان سیگار در سال گذشته چه شد؟

تعداد افراد سیگاری مناطق مختلف جهان

اصلاح قوانین و اتخاذ تدابیر مناسب دو خواسته اصلی تولیدکنندگان تنباکو

ایجاد مرکز نظارتی مستقل، مقررات زدایی و منطقی کردن مالیات، سه خواسته مهم تولیدکنندگان

اخبار بین المللی

صنعت دخانیات، نیازمند تغییر نگاه دولت

لزوم عقد قرارداد با کشورهای همسایه برای مقابله با قاچاق

گسترش بازار سیاه سیگارهای الکترونیکی در آلمان

دولت، انحصار سیگار را بدست گرفت!