افزایش مالیات بر قیمت دخانیات
دومین نشست «کنکاشی بر مصرف کالاهای آسیب رسان» بررسی شد:

افزایش مالیات بر قیمت دخانیات

دومین نشست «کنکاشی بر مصرف کالاهای آسیب رسان» به همت سازمان نظام پزشکی کشور، معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و موسسه ملی تحقیقات سلامت برگزار شد.

به گزارش توتون صنعت به نقل از  بخش اقتصادی سایت خبر مهم  در این جلسه داود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، زهره الهیان نماینده مجلس یازدهم، مسعود حبیبی، معاون اجتماعی سازمان نظام پزشکی، عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، علی اکبری ساری رییس موسسه ملی تحقیقات سلامت، ابوالفضل پاسبانی عضو مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه، بهزاد ولی‌زاده رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات و آزاده نظری عضو کارگروه کنترل دخانیات وزارت بهداشت سخنرانی کردند.
این نشست در سه پنل مالیات بر سیگار در ایران، کاهش تقاضا و کاهش عرضه برگزارشد.


آمار بالای ایران در مرگ زودرس و ناتوانی در اثر مصرف سیگار

در پنل اول علی اکبری ساری، استاد سیاستگذاری سلامت درباره ابعاد اقتصادی دخانیات سخنرانی کرد. اکبری ساری در ابتدای سخنان خود تاکید کرد که ایران یکی از بالاترین آمارها در مرگ زودرس و ناتوانی در اثر مصرف سیگار را دارد. او سپس به هزینه‌های بیماری‌های مرتبط با مصرف دخانیات پرداخت و گفت: بر اساس داده‌های سال ۲۰۱۴ هزینه‌های بیمارستانی بیماری‌های مزمن تنفسی، بیماری‌های ایسکمیک قلبی و سرطان ۷۵ میلیون دلار در سال است. بیماری‌های سرپایی سالانه ۱۸۶ میلیون هزینه ایجاد می‌کنند. ۱۵۰ میلیون دلار هزینه‌های غیرپزشکی مستقیم، ۲۴ میلیون دلار درآمد از دست رفته به خاطر ناخوشی‌ها و بیماری‌های مصرف سیگار هستند.
رییس موسسه ملی تحقیقات سلامت البته این هزینه‌ها را ۲۰ درصد هزینه‌های ناشی از دخانیات خواند و گفت: عمده هزینه‌هایی که سیگار به جامعه تحمیل می‌کند هزینه‌هایی است که ما آن‌ها را نمی‌بینیم.
او با طرح این سوال که چرا مصرف سیگار چنین هزینه‌هایی ایجاد می‌کند؟ ادامه داد: یکی از دلایل تحمیل این هزینه‌ها پایین بودن قیمت سیگار و پایین بودن میزان مالیات در کشور ما است مالیات بر سیگار از ۲.۷ درصد در سال ۲۰۰۸ به ۲۱ درصد در سال ۲۰۱۸ رسیده است. این افزایش قیمت باعث شده بود قیمت سیگار در ایران از ۱.۵ دلار به ۳.۵ دلار برسد که البته الان قیمت سیگار پایین‌تر از این دو رقم است.
اکبری ساری در ادامه گفت: بر اساس داده‌های هزینه درآمد خانوار گروه‌های محروم‌تر ۶ درصد درآمد خود را صرف سیگار می‌کنند. این رقم در گروه‌های پردرآمد ۱.۵ درصد است. بر اساس برآوردها اگر قیمت سیگار در کشور ۱۰ درصد افزایش پیدا کند مصرف آن ۴.۵ درصد کاهش پیدا می‌کند و اگر مالیات بر سیگار ۷۵ درصد افزایش پیدا کند ۵۰۰ هزار نفر سیگار را ترک می‌کنند و یا سیگاری نمی‌شوند.

درآمد حاصل از مالیات دخانیات می‌تواند یک درصد تولید ناخالص ملی باشد

داوود دانش جعفری دومین سخنران این نشست بود. این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به جمله‌ای از آدام اسمیت که باید به قند، مشروبات الکلی و دخانیات مالیات حداکثری وضع کرد گفت: بر اساس ماده ۶ کنوانسیون منع استفاده از مواد دخانی کشورها توافق کرده اند که از مکانیسم مالیات برای جلوگیری از مصرف تنباکو استفاده کنند.
او با بیان این‌که آمریکا توانسته با افزایش قیمت مالیات بر دخانیات میزان مصرف آن را کاهش دهد افزود: این کشور بعد از افزایش قیمت دخانیات رقم ۵۴ درصدی ابتلای مردان را به ۲۴ درصد رسانده است.

 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

محرم
شعار سال 1404
همه با همیم

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

کشفیات قاچاق سیگار اردیبهشت ماه 1404

بدون روشنگری، صنعت دخانیات قربانی سوءبرداشت‌ها خواهد شد

همایش تخصصی صنعت دخانیات اردیبهشت 1404

صنعت دخانیات ایران، چالشها و راهکارها

لغو امتیاز تنباکو: نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران

حمایت جامعه کارگری از تلاش‌های میدری برای رفع مشکلات

امنیت شغلی و معیشت کارگران اولویت و دغدغه وزیر تعاون است

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار و محصولات دخانی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد.

کارگر سرمایه اصلی برای تحقق شعار سال است

افزایش 30 تا 110 درصدی مالیات انواع سیگار

نقدی بر تغییر رویه سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات ارزش افزوده توتون وارداتی

مروری بر تاریخچه صنعت دخانیات ایران

سقوط 62 درصدی سهم از بازار شرکت دخانیات ایران

کشفیات فروردین ماه 1404

قیمت انواع سیگار و تنباکوی قلیان 30 سال پیش چقدر بود؟

سال 1404 سال سرمایه گذاری برای تولید

اصلاح ساختار شرکت دخانیات ایران قبل از واگذاری، تکلیفی بر عهده حاکمیت بود

تلاش برای تنظیم بازار و حمایت از کشاورزان در آستانه فصل فروش

سه چالش بزرگ صنعت دخانیات و راهکارهای برون رفت

تشویق کشاورزان به تمرکز بر کیفیت محصولات

صنعت سیگار برای اجرای تعرفه‌های جدید ترامپ آماده می‌شود

افزایش سهام شرکت‌های بزرگ تنباکو پس از اعلام تعرفه های جدید امریکا

تحلیل تاثیر سیاستهای مالیاتی بر دخانیات و تولید داخلی در ایران

رشد سود هر سهم تعدیل شده به ۶.۵۷ دلار و افزایش ۹.۳ درصدی، با عملکرد درخشان محصولات بدون دود

نرخ عوارض و مالیات بر ارزش افزوده سیگار وارداتی ۱۴۰۴ ابلاغ شد