سیگار الکترونیکی تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان

سیگار الکترونیکی تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان

کارشناس سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به مضرات استعمال دخانیات، سیگارهای الکترونیکی را تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان عنوان کرد.

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری مهر ، بهناز ولیزاده، سلامت دهان و دندان را نخستین گام در مسیر حفظ سلامت کل بدن دانست و گفت: مصرف دخانیات یکی از عوامل خطر مهم در بروز بیماریهای دهان و دندان نظیر بیماریهای لثه، سرطانهای ناحیه دهان و حلق و عوارض گسترده بر بافتهای نرم و سخت دهان محسوب میشوند.

وی بر اساس یافتههای مطالعات علمی متعدد، افزود: مصرف انواع محصولات دخانی از جمله سیگار، قلیان و تنباکوهای بدون دود با بروز طیفی از مشکلات در ناحیه دهان و دندان همراه است.

ولی زاده بوی بد دهان، تغییر رنگ دندانها، التهاب و تحلیل لثه، لق شدن و در نهایت از دست دادن دندانها را از جمله عوارض استعمال دخانیات برشمرد.

به گفته وی استعمال دخانیات روند ترمیم زخمهای دهانی را مختل کرده و احتمال شکست درمانهای دندانپزشکی را افزایش میدهد.

ولیزاده افزایش قابل توجه خطر ابتلاء به سرطانهای دهان، زبان، حلق و حنجره را یکی از پیامدهای نگرانکننده مصرف دخانیات عنوان کرد.

به گفته وی، بر اساس شواهد علمی، مصرف سیگار و قلیان احتمال بروز سرطانهای مذکور را تا چندین برابر افزایش میدهد.

کارشناس سلامت دهان و دندان، با اشاره به مضرات استعمال قلیان یادآور شد: برخلاف تصور رایج، مصرف قلیان نه تنها کمخطرتر از سیگار نیست، بلکه بهدلیل عمق نفوذ دود و مدتزمان مصرف اثرات زیانبارتری به همراه دارد.

به گفته وی، هر وعده مصرف قلیان معادل مصرف چندین نخ سیگار است و تأثیرات مخربی بر سلامت بافتهای دهانی دارد.

ولیزاده، سیگارهایالکترونیکی را تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان عنوان کرد و افزود: برخی افراد سیگارهای الکترونیکی یا ویپ را جایگزین بیخطرتر برای سیگارهای سنتی میدانند اما شواهد علمی نشان می‌دهد که این محصولات نیز دارای اثرات زیانبار قابلتوجهی بر سلامت دهان و دندان هستند.

وی تاکید کرد: سیگار الکترونیکی بیخطر نیست و مانند سایر اشکال دخانیات میتواند سلامت دهان و دندان را تهدید کند.

به گفته ولی زاده، مطالعات انجامشده توسط انجمن دندانپزشکی آمریکا (ada) و مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (cdc) نشان میدهد که مصرف سیگارهای الکترونیکی منجر به خشکی دهان، التهاب لثه، تخریب مینای دندان و تغییر در میکروبیوم دهانی (میکروبهای مفید دهان) میشود.

وی با بیان اینکه برخی ترکیبات موجود در مایع سیگارهای الکترونیک، توانایی تحریک مخاط دهان و آسیب به بافتهای نرم دهانی را دارند افزود: بخار حاصل از ویپ نیز موجب افزایش نفوذپذیری بافت دهان نسبت به باکتریها شده و خطر ابتلاء به بیماریهای لثه و پوسیدگیها را افزایش میدهد.

به گفته این کارشناس سلامت دهان و دندان، استفاده مستمر از سیگار الکترونیکی موجب تغییرات برگشتناپذیر به ویژه در سلامت دهان و دندان نوجوانان و جوانان میشود.

ولیزاده بهبود گردش خون در بافتهای لثهای، کاهش التهاب و خونریزی لثه، افزایش موفقیت درمانهای دندانپزشکی، تقویت حس چشایی و بویایی و کاهش خطر بروز سرطانهای دهانی را از جمله اثرات مثبت و چشمگیر ترک دخانیات برشمرد. به گفته وی، این تغییرات مثبت گاهی در فاصله زمانی کوتاهی پس از ترک قابل مشاهده هستند.

کارشناس سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ابراز امیدواری کرد با آگاهی بخشی عمومی نسبت به مضرات استعمال دخانیات، ترغیب افراد برای بهرهگیری از برنامههای ترک دخانیات و انتخاب زندگی سالمتر شاهد ترسیم لبخندی پایدارتر و آیندهای سالمتر برای همه افراد به ویژه نسل جوان باشیم.

 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

اصلاح افزایش حقوق، ارز و اعتبارات سلامت در بودجه ۱۴۰۵

بیانیه هیئت رئیسه اتاق ایران در خصوص رویکرد مالیاتی دولت در لایحه بودجه 1405

بازدید معاون صنایع عمومی وزارت صمت و رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر امور دخانیات از شرکت دخانیات ایران

قاچاق سریع‌تر از واردات رسمی

اخبار بین الملل آذر 1404

کشفیات آذرماه قاچاق سیگار

قاچاق محصولات دخانی معضل بزرگ صنعت دخانیات ایران و تهدیدی برای بهداشت و سلامت جامعه

پژوهش، محور توسعه و مانع از روزمرگی در کسب‌وکار است

گزارش 2025 سازمان بهداشت جهانی از اقدامات ایران در مبارزه با استعمال دخانیات

قاچاق سیگار، جای تولید داخلی را گرفت

قاچاق سیگار، جای تولید داخلی را گرفت

افزایش مصرف دخانیات؛ تعارض منافع میان سود اقتصادی و سلامت عمومی

توسعه کشت توتون در کردستان اشتغال‌زایی برای ۲۶۰۰ نفر و کسب رکوردهای ملی در تولید توتون بارلی

آغاز کشت تنباکو در 150 هکتار از اراضی پارسیان

سازمان مالیاتی از سیگاری‌ها 1/6 برابر بازار مسکن مالیات می‌گیرد!

ضرورت تصمیمات عملی برای حمایت از توتون‌کاران و استانداردسازی صادرات

تهدید قضایی برای فعالان اقتصادی

سبقت رشد فروش مویرگی شرکت دخانیات ایران نسبت به فروش عمده در هشت ماه سال 1404

انتخاب نماینده ایران به عنوان رئیس کمیته A پروتکل ریشه کنی تجارت غیرقانونی محصولات دخانی

بررسی کلی بازار محصولات دخانی در ایران و جهان ( قسمت دوم)

اخبار بین الملل، آبان ماه 1404

کشفیات آبان ماه قاچاق سیگار

مونتانا بین المللی شد

پنج سال روایت صنعت دخانیات؛ از چالش های داخلی تا تحولات بین المللی

رونق صنعت سیگار