تصمیم‌گیری در فضای بی‌خبری
یادداشت مدیر مسئول

تصمیم‌گیری در فضای بی‌خبری

واقعیت این است که نه مالیات صنعت 300میلیارد تومان است، نه حجم بازار 15هزارمیلیارد تومان، نه قاچاق را می‌توان منکر شد و نه این است که قبلا مالیات افزایشی وضع نشده باشد

فرداد امیراسکندری، مدیر مسئول - بسیاری از دستگاه‌های اجرایی قوه مجریه و سایر قوا واحدهای مطالعاتی و پژوهشی عریض و طویلی دارند که در برخی موارد ابعاد ساختارهای تشکیلاتی و سازمانی آنها به اندازه یک معاونت آن نهاد وسعت دارد و مطالعات و پژوهش‌های متعددی را انجام می‌دهند و به این بسنده نمی‌کنند و در قالب پروژه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی برونسپار اساتید دانشگاهی و مشاورین متعدد را هم به خدمت می‌گیرند و گاهی این  هم برای اتخاذ تدابیر دقیق و هوشمندانه کفایت نمی‌کند و ناچار اتاق فکر هم تشکیل می‌دهند تا به زعم خویش با رعایت تمامی جوانب علمی و پژوهشی و شناخت دقیق از موضوعات به تصمیم‌سازان کمک کنند و گره‌ای از گره‌های درهم تنیده نظام اجرایی کشور بگشایند و خدای نکرده نباشد که تصمیم اشتباهی گرفته شود. اما به عمل که می‌رسد تصمیم‌گیرندگان نهایی و صاحب‌نظران صاحب تریبون از بدیهی‌ترین داده‌های کلان اقتصادی بی‌خبرند چه برسد به نتایج مطالعات اقتصادسنجی، سری‌های زمانی، معادلات همزمان، ماتریس لئون تیف و جدول داده‌ها و ستانده‌ها و... آن‌گونه که در مقالات و پژوهش‌های مراکز تحقیقاتی تحت‌نظر خودشان مرسوم است و چه بسا به افتخار تکمیل سوابق پژوهشی و تحقیقاتی، نام خود را هم در سیاهه پدیدآورندگان اثر درج کرده‌اند. در مباحث اخیر مربوط به وضع مالیات جدید از صنعت دخانیات برخی اظهار داشته‌اند که مالیات صنعت دخانیات سالانه 300میلیارد‌تومان است که باید بیشتر شود، برخی حجم بازار صنعت دخانیات را 15هزار میلیارد تومان اعلام کرده‌اند، عده‌ای قاچاق سیگار را کلا منکر شده‌اند و مصرف کشور را معادل تولید داخل و 55 میلیارد نخ قلمداد کرده‌اند و برخی نوید داده‌اند که بزودی نرخ افزایشی مالیات کالای دخانی رونمایی خواهد شد و سالانه مالیات دخانیات رشد خواهد داشت. 
اما واقعیت این است که نه مالیات صنعت 300میلیارد تومان است، نه حجم بازار 15هزارمیلیارد تومان، نه قاچاق را می‌توان منکر شد و نه این است که قبلا مالیات افزایشی وضع نشده باشد. 
کافی است آقایان نیم‌نگاهی به جداول پیوست قوانین بودجه سنوات قبل و لایحه بودجه سال1400 بیاندازند 5700 میلیارد تومان ارقام آشکار مالیات بر دخانیات در همین لایحه بودجه سال 1400 درج شده است به غیر از مالیات ارزش افزوده این صنعت که در دل درآمد مالیات ارزش افزوده کل کشور نهان است. 
حجم بازار 15هزار میلیارد تومان نه بلکه ظرفیت مالیاتی این صنعت در حال حاضر 15هزار میلیارد تومان است، گردش مالی صنعت در حداقل برآورد به صد هزار میلیارد تومان می‌رسد در مورد قاچاق کافی است آقایان از سوپر محله خود سراغ چند سیگار غیرمجاز را بگیرند حتما در اختیار خواهند داد یا در ترافیک شهری نیم‌نگاهی به دستان دست‌فروشان بزرگراه‌ها بیاندازند آنچه عرضه می‌شود سیگار قاچاق است. اما در مورد وعده نرخ افزایش سالانه مالیات، کافی بود آقایان مروری بر همان قانون مالیات ارزش افزوده مصوب خود که در آبان‌ماه سال‌جاری اجرای آن را یک‌سال به تأخیر انداختند داشته باشند تا بدانند قبلا نرخ افزایشی مالیات مصوب شده است و سالانه قرار است 5 درصد بر مالیات دخانیات افزوده شود. 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

جهش تولید
عید نوروز ۱۴۰۳

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

سال ۱۴۰۳، سال «جهش تولید با مشارکت مردم»

بخشنامه حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

ملی شدن صنعت نفت و واقعیت‌های موجود

توتون صنعت در سالی که گذشت، چه نوشت؟

صنعت د‌خانیات ایران و هوش مصنوعی

لزوم تد‌وین ضوابط اختصاصی نظارت بر ترانزیت کالای د‌خانی

سرنخ‌ قاچاق د‌خانیات به ایران د‌ر «سرنخ»

کیسه‌های نیکوتین چیست؟ و د‌ر واقع آیا برای شما بهتر از سیگار هست؟

کنوانسیون مبارزه با تجارت غیرقانونی به پایان رسید‌

کاهش فروش سیگارهای سنتی و افزایش تقاضای سیگارهای الکترونیک د‌ر کره‌جنوبی

تجزیه‌ و تحلیل صنعت جهانی دخانیات در سال 2023

بازار سیگار نظارت موثر ندارد 450 میلیون دلار ارزش کالای دخانی قاچاق

صنعت د‌خانیات ایران د‌ر سالی که گذشت

5253 میلیارد تومان تنها بخشی از مالیات دخانیات تا پایان بهمن ماه امسال

آثار سیگارهای الکترونیکی بر سلامت

سلیمانیه عراق، کانون تولید تنباکوی تقلبی

خیلی نگران آینده صنعت هستیم

برنامه راهبرد‌ی برای صنعت د‌خانیات ایران

زمزمه‌های افول یک بنگاه بزرگ اقتصادی دیگر

مراکز آموزشی تا شعاع 100 متری از عرضه و استعمال مواد دخانی پاکسازی می‌شوند

دخانیات هم سرطان‌زاست، هم پرونده‌زا

شرکت دخانیات ایران با مولدسازی املاک نامولد از زیان خارج می‌شود

عوارض ومالیات‌ها و عدم تخصیص ارز عامل افزایش قیمت دخانیات و رونق قاچاق

دستگیری باند حرفه‌ای قاچاق سیگار و تنباکو در قم

جریمه 32 میلیارد ریالی قاچاقچی سیگار در شهرری