شرکت دخانیات در حال فروپاشی است
بررسی چالش‌های صندوق‌های بازنشستگی؛ رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی :

شرکت دخانیات در حال فروپاشی است

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از زیان‌ده بودن اکثر صندوق های بازنشستگی گفت از مجموع ۱۸۷ شرکت بازنشستگی، ۴۳ شرکت سودآور است؛ بعضی از شرکت های زیان‌ده از شرکت های سودده پول می گیرند تا تعادل برقرار شود. کجای دنیا این عدالت است؟

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری ایسنا، مهدی عیسی زاده در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه 20 دی) مجلس پس از قرائت گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد ارزیابی ابعاد چالشی صندوق‌های بازنشستگی و عملکرد دستگاه‌های اجرایی مربوط (با محوریت احکام قانونی، بودجه‌ای و جهت‌گیری بودجه ۱۴۰۲) در صحن مجلس، با بیان اینکه «بحران صندوق های بازنشستگی یکی از موضوعاتی است که ایران اسلامی با آن درگیر است»، اظهار کرد: کارشناسان و سیاستمداران همه برای این موضوع بحران آفرین بخش اقتصادی کشور ابراز نگرانی کرده‌اند و از آن به عنوان یک ابرچالش در اقتصاد ایران نام می برند.

وی افزود: وابستگی روزافزون و نگران کننده صندوق های بازنشستگی به منابع دولتی و بودجه عمومی از جمله مهمترین نشانه های ورشکستگی آنها به شمار می آید و در سال های گذشته هیچ راه حل مهمی برای رهایی از این معضل پیدا نشده است. ما ۱۸ صندوق بازنشستگی داریم و از این ۱۸ صندوق فقط ۲ صندوق قانون دارد و مابقی براساس آیین نامه و دستورالعمل داخلی اداره می شوند. اگر این صندوق ها با دستورالعمل های داخلی اداره شود این اتفاق می افتد که سرمایه همه بازنشستگان و شاغلانی که ۳۰ سال کار کرده و این اموال را به صندوق بازنشستگی ارائه کرده اند، نابود می‌شود.

نماینده میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از زیان ده بودن اکثر صندوق های بازنشستگی اظهار کرد: از مجموع ۱۸۷ شرکت بازنشستگی، ۴۳ شرکت سودآور است. بعضی از شرکت های زیان ده از شرکت های سودده پول می گیرند تا تعادل برقرار شود. کجای دنیا این عدالت است؟ نمایندگان؛ شما این عدالت را چطور می نویسید؟

عیسی زاده با انتقاد از وابستگی بسیاری از صندوق های بازنشستگی به دولت عنوان کرد: برخی صندوق های بازنشستگی مانند کشوری به دولت و به بودجه وابسته هستند، اگر روزی پول اینها پرداخت نشود، قادر به ادامه حیات نیستند. وضعیت نقدینگی صندوق ها در دنیا بدین شکل است که نقدینگی را یک فرصت بین المللی می دانند و صادرات و واردات انجام می شود، اما در ایران قانونی داریم که بازنشستگان نمی توانند صادرات و واردات انجام دهند و موانع متعددی در این زمینه وجود دارد.

رئیس کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه «شرکت دخانیات در حال فروپاشی است»، ادامه داد: این شرکت حدود ۴۵ میلیارد زیان انباشته دارد و ۴ هزار میلیارد بدهی و بر مبنای آمار دیوان محاسبات ۲۰۰ پرونده دارد و نمی تواند ادامه کار دهد و از وزیر کار می خواهیم به این موضوع توجه ویژه کند.

وی گفت: ما باید در بازنشستگان امید به معیشت و رسیدگی به درمانشان را ایجاد کنیم. در جلساتی به عنوان فراکسیون و یا جلساتی با کمیسیون اجتماعی، بازنشستگان نسبت به آینده شان بسیار ناامید بودند.

عیسی زاده در پایان با انتقاد از برخی از انتصابات در هلدینگ ها تصریح کرد: انتصابات معلوم نیست برچه اساسی بوده است، فردی با مدرک جغرافیا، شرکتی که کاملا فنی است را مدیریت می کند و یا با مدرک فلسفه یک هلدینگ صنعتی را مدیریت می‌کند.

 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

افزایش قاچاق با افزایش مالیات کالاهای دخانی

افزایش سهم از بازار شرکت دخانیات ایران

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در تیر ماه

ایران پابرجا

فیلیپ موریس اینترنشنال گزارش درآمدهای بی سابقه سه ماهه دوم را اعلام کرد

لزوم حل و فصل مسائل کلان دخانیات با مساعدت همه دستگاه های مرتبط

وضعیت کشور ایران برای شرکت JTI

ارزبری قاچاق بیشتر از تولید داخل!

مدیران عامل موسسه انحصار دخانیات و شرکت دخانیات ایران از بدو تاسیس تاکنون

بازدید نمایندگان کارگران دخانیات از موسسه اطلاعات در سال 1343

صادرات تنباکوی موزامبیک در سال 2024 با رشد 63 درصدی مواجه شد

میزان قطران و نیکوتین درج شده بر روی پاکات سیگارت های قاچاق و تقلبی ناصحیح است

کشفیات خرداد ماه قاچاق سیگار

چرا سیگار، دسر محبوب سیگاری هاست؟

مبارزه با استعمال دخانیات در مسیر بیراهه

جریمه سنگین برای هر ثانیه نمایش دخانیات

22 هزار نفر از شهروندان دزفول از نظر مصرف دخانیات غربالگری شدند

از توسعه کشاورزی توتون تا هم افزایی برای احیای زیرساخت های درمانی

سیگار الکترونیکی تهدیدی نوظهور برای سلامت دهان و دندان

آمار دختران سیگاری رو به افزایش است

روزشمار هفته ملی بدون دخانیات سال 1404 اعلام شد

ارزیابی و تحلیل نهادی صنعت دخانیات ایران

کشفیات قاچاق سیگار اردیبهشت ماه 1404

بدون روشنگری، صنعت دخانیات قربانی سوءبرداشت‌ها خواهد شد

همایش تخصصی صنعت دخانیات اردیبهشت 1404