تداوم رویاپردازی سامانه ای وزارت صمت؛ گرانفروشی تا یک ماه دیگر حل خواهد شد!

تداوم رویاپردازی سامانه ای وزارت صمت؛ گرانفروشی تا یک ماه دیگر حل خواهد شد!

معاون وزیر صمت در جدیدترین نمونه از سیاست‌های شکست خورده به اصطلاح تنظیم بازاری این وزارتخانه از لزوم ثبت همه خرده‌فروشی‌ها در یک سامانه سخن گفت که می تواند تخلفات را به صفر برساند!

به گزارش توتون صنعت به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ معاون وزیر صمت در جدیدترین نمونه از سیاست‌های شکست خورده به اصطلاح تنظیم بازاری این وزارتخانه از لزوم ثبت همه خرده‌فروشی‌ها در یک سامانه سخن گفت که می تواند تخلفات را به صفر برساند!

سیاست‌هایی همچون درج قیمت تولیدکننده، سامانه‌های متعدد ثبت شکایت مانند ۱۲۴، نظارت‌های میدانی و دستورات عجیب و غریب همگی شکست خورده محسوب می شوند اما دولت همچنان بر آن ها اصرار می ورزد.

اقتصاد آنلاین در گزارش تصویری اذعان داشت ؛ سیاست‌هایی همچون درج قیمت تولیدکننده، سامانه‌های متعدد ثبت شکایت مانند ۱۲۴، نظارت‌های میدانی و دستورات عجیب و غریب همگی شکست خورده محسوب می شوند اما دولت همچنان بر آن ها اصرار می ورزد.

اخیرا معاون وزیر صمت در جدیدترین نمونه از سیاست های شکست خورده به اصطلاح تنظیم بازاری این وزارتخانه از لزوم ثبت خرده فروشی ها در یک سامانه سخن گفت که به ادعای وی  می تواند تخلفات را به صفر برساند . سامانه ای که امثال آن در وزارت صمت برای‌کنترل بازار کم نبوده و یکی از انتقاداتی که همواره از سوی اقتصاددانان مطرح می شود دخالت  دولت را به دلایلی همچون تنظیم بازار  محصولات مختلف روغن مایع گرفته تا روغن موتور است. دخالتی که نه تنها از شدت و میزان آن طی سالها کاسته نشده بلکه در مواقعی این دخالت ها به شدیدترین نوع ممکن نیز رسیده است. سیاست هایی همچون درج قیمت تولیدکننده، سامانه های متعدد  ثبت شکایت،  سامانه ۱۲۴ نظارت های میدانی و دستورات عجیب و غریبی همچون اظهارنظر تابش معاون برکنارشده وزیر صمت که به قیمت ها دستور کاهش داده بود همواره در سیاست های کنترلی دولت  وجود داشته. سیاست هایی‌که نشان می دهد وزارت صمتی ها هیچ راهی جز دستور برای کنترل وضعیت بازار نمی شناسند این موارد تنها بخش کوچکی از سیاست هایی است که دولت و وزارت صمت در راستای کنترل قیمت‌ها اتخاذ می کنند   که اگر بخواهیم نتیجه گرا باشیم می‌توان  گفت با توجه به وضعیت فعلی بازار هیچکدام از این سیاست‌ها نه تنها تاثیرگذار نبوده بلکه شرایط بازار و قیمت ها را ملتهب تر کرده است. سامانه جدید وزارت صمت نیز نمونه ای از همین سیاست های دستوری و شکست خورده است.

مجید شاکری کارشناس اقتصادی از راه اندازی سامانه های متعدد و سایر سیاست های شکست خورده این وزارتخانه برای کنترل بازار و قیمت به اقتصاد آنلاین گفت حتی در ادبیاتی که حدی از کنترل قیمت را پیشنهاد می‌دهد پیشنهاد بر اعمال کنترل بر کالاهای استراتژیک و یا کالاهای ابتدای زنجیره تولید است و نظام
کنترل قیمت بر کشورهایی که بازار رقابتی  ندارند به هیچ عنوان توصیه نمی شود و قابل اجرا نیست. به عقیده وی طرح کنترل قیمت تمام شده تمامی کالاها نشدنی است نه وزارت صمت توانایی چنین کاری را دارد  نه سامانه‌های آنها غیرقابل دورزدن هستند و نه می توان حقیقت بازار در خصوص کالاهایی‌که عرضه کالا دارند را پنهان کرد شاکری در ادامه گفت وظیفه وزارت صمت داشتن برنامه توسعه صنعتی  و تمرکز بر رشد عرضه کالای سرما یه ای در جهت کنترل تورم است و حتی اگر احساس نیاز به کنترل قیمت تعدادی از کالاها ایجاد شد  این کنترل فقط مختص به کالاهای استراتژیک است. این کارشناس اقتصادی در پایان گفت این موضوع که ما مدیریت اقتصادی را با تاسیس سامانه اشتباه گرفته ایم مسیر بسیار دردناکی است.

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

تازه ترین‌ها

سهم سیگاری‌ها از درآمدهای مالیاتی دولت بیش از سهم تمامی شرکت‌ها، مؤسسات و بانک‌های دولتی

سال ۱۴۰۳، سال «جهش تولید با مشارکت مردم»

بخشنامه حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

ملی شدن صنعت نفت و واقعیت‌های موجود

توتون صنعت در سالی که گذشت، چه نوشت؟

صنعت د‌خانیات ایران و هوش مصنوعی

لزوم تد‌وین ضوابط اختصاصی نظارت بر ترانزیت کالای د‌خانی

سرنخ‌ قاچاق د‌خانیات به ایران د‌ر «سرنخ»

کیسه‌های نیکوتین چیست؟ و د‌ر واقع آیا برای شما بهتر از سیگار هست؟

کنوانسیون مبارزه با تجارت غیرقانونی به پایان رسید‌

کاهش فروش سیگارهای سنتی و افزایش تقاضای سیگارهای الکترونیک د‌ر کره‌جنوبی

تجزیه‌ و تحلیل صنعت جهانی دخانیات در سال 2023

بازار سیگار نظارت موثر ندارد 450 میلیون دلار ارزش کالای دخانی قاچاق

صنعت د‌خانیات ایران د‌ر سالی که گذشت

5253 میلیارد تومان تنها بخشی از مالیات دخانیات تا پایان بهمن ماه امسال

آثار سیگارهای الکترونیکی بر سلامت

سلیمانیه عراق، کانون تولید تنباکوی تقلبی

خیلی نگران آینده صنعت هستیم

برنامه راهبرد‌ی برای صنعت د‌خانیات ایران

زمزمه‌های افول یک بنگاه بزرگ اقتصادی دیگر

مراکز آموزشی تا شعاع 100 متری از عرضه و استعمال مواد دخانی پاکسازی می‌شوند

دخانیات هم سرطان‌زاست، هم پرونده‌زا

شرکت دخانیات ایران با مولدسازی املاک نامولد از زیان خارج می‌شود

عوارض ومالیات‌ها و عدم تخصیص ارز عامل افزایش قیمت دخانیات و رونق قاچاق

دستگیری باند حرفه‌ای قاچاق سیگار و تنباکو در قم