کد خبر : 345 تاریخ : ۱۴۰۱ جمعه ۶ آبان - 14:49
تداوم رویاپردازی سامانه ای وزارت صمت؛ گرانفروشی تا یک ماه دیگر حل خواهد شد!

معاون وزیر صمت در جدیدترین نمونه از سیاست‌های شکست خورده به اصطلاح تنظیم بازاری این وزارتخانه از لزوم ثبت همه خرده‌فروشی‌ها در یک سامانه سخن گفت که می تواند تخلفات را به صفر برساند!

به گزارش توتون صنعت به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ معاون وزیر صمت در جدیدترین نمونه از سیاست‌های شکست خورده به اصطلاح تنظیم بازاری این وزارتخانه از لزوم ثبت همه خرده‌فروشی‌ها در یک سامانه سخن گفت که می تواند تخلفات را به صفر برساند!

سیاست‌هایی همچون درج قیمت تولیدکننده، سامانه‌های متعدد ثبت شکایت مانند ۱۲۴، نظارت‌های میدانی و دستورات عجیب و غریب همگی شکست خورده محسوب می شوند اما دولت همچنان بر آن ها اصرار می ورزد.

اقتصاد آنلاین در گزارش تصویری اذعان داشت ؛ سیاست‌هایی همچون درج قیمت تولیدکننده، سامانه‌های متعدد ثبت شکایت مانند ۱۲۴، نظارت‌های میدانی و دستورات عجیب و غریب همگی شکست خورده محسوب می شوند اما دولت همچنان بر آن ها اصرار می ورزد.

اخیرا معاون وزیر صمت در جدیدترین نمونه از سیاست های شکست خورده به اصطلاح تنظیم بازاری این وزارتخانه از لزوم ثبت خرده فروشی ها در یک سامانه سخن گفت که به ادعای وی  می تواند تخلفات را به صفر برساند . سامانه ای که امثال آن در وزارت صمت برای‌کنترل بازار کم نبوده و یکی از انتقاداتی که همواره از سوی اقتصاددانان مطرح می شود دخالت  دولت را به دلایلی همچون تنظیم بازار  محصولات مختلف روغن مایع گرفته تا روغن موتور است. دخالتی که نه تنها از شدت و میزان آن طی سالها کاسته نشده بلکه در مواقعی این دخالت ها به شدیدترین نوع ممکن نیز رسیده است. سیاست هایی همچون درج قیمت تولیدکننده، سامانه های متعدد  ثبت شکایت،  سامانه ۱۲۴ نظارت های میدانی و دستورات عجیب و غریبی همچون اظهارنظر تابش معاون برکنارشده وزیر صمت که به قیمت ها دستور کاهش داده بود همواره در سیاست های کنترلی دولت  وجود داشته. سیاست هایی‌که نشان می دهد وزارت صمتی ها هیچ راهی جز دستور برای کنترل وضعیت بازار نمی شناسند این موارد تنها بخش کوچکی از سیاست هایی است که دولت و وزارت صمت در راستای کنترل قیمت‌ها اتخاذ می کنند   که اگر بخواهیم نتیجه گرا باشیم می‌توان  گفت با توجه به وضعیت فعلی بازار هیچکدام از این سیاست‌ها نه تنها تاثیرگذار نبوده بلکه شرایط بازار و قیمت ها را ملتهب تر کرده است. سامانه جدید وزارت صمت نیز نمونه ای از همین سیاست های دستوری و شکست خورده است.

مجید شاکری کارشناس اقتصادی از راه اندازی سامانه های متعدد و سایر سیاست های شکست خورده این وزارتخانه برای کنترل بازار و قیمت به اقتصاد آنلاین گفت حتی در ادبیاتی که حدی از کنترل قیمت را پیشنهاد می‌دهد پیشنهاد بر اعمال کنترل بر کالاهای استراتژیک و یا کالاهای ابتدای زنجیره تولید است و نظام
کنترل قیمت بر کشورهایی که بازار رقابتی  ندارند به هیچ عنوان توصیه نمی شود و قابل اجرا نیست. به عقیده وی طرح کنترل قیمت تمام شده تمامی کالاها نشدنی است نه وزارت صمت توانایی چنین کاری را دارد  نه سامانه‌های آنها غیرقابل دورزدن هستند و نه می توان حقیقت بازار در خصوص کالاهایی‌که عرضه کالا دارند را پنهان کرد شاکری در ادامه گفت وظیفه وزارت صمت داشتن برنامه توسعه صنعتی  و تمرکز بر رشد عرضه کالای سرما یه ای در جهت کنترل تورم است و حتی اگر احساس نیاز به کنترل قیمت تعدادی از کالاها ایجاد شد  این کنترل فقط مختص به کالاهای استراتژیک است. این کارشناس اقتصادی در پایان گفت این موضوع که ما مدیریت اقتصادی را با تاسیس سامانه اشتباه گرفته ایم مسیر بسیار دردناکی است.