آغاز مرحله سوم مقابله با کالاهای قاچاق با تمرکز بر بازار دخانیات
معاون وزیر صمت خبر داد:

آغاز مرحله سوم مقابله با کالاهای قاچاق با تمرکز بر بازار دخانیات

معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت از آغاز مرحله سوم مقابله با کالای قاچاق و تقلبی با تمرکز بر بازار دخانیات خبر داد.

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری مهر، «محمد مهدی برادران» در یازدهمین جلسه بررسی راهکارهای مقابله با کالای قاچاق و تقلبی که در محل وزارت صمت تشکیل شد، گفت: با جمعبندی وزارت صمت و در هماهنگی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا به این نتیجه رسیدیم که از امروز مرحله سوم مبارزه با محصولات قاچاق را با اولویت محصولات مربوط به حوزه دخانیات آغاز کنیم؛ همانطور که در دو مرحله گذشته در حوزه قطعات یدکی خودرو و لوازمخانگی با جدیت کار را دنبال کردیم، اکنون نیز با همراهی تولیدکنندگان و توزیعکنندگان و فروشندگان محصولات دخانی تلاش خواهیم کرد جلوی کالای قاچاق، مضر و تقلبی را بگیریم.

وی همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش 10 درصدی قیمت لوازمخانگی گفت: افزایش قیمت در سالهای گذشته به شکل بیضابطهای صورت میپذیرفت و دو سال گذشته نیز شاهد این بودیم که قیمتها تا دو برابر افزایش مییافت، اما با تلاشهایی که صورت گرفت، قیمتها از اردیبهشت سال گذشته یکسان باقیمانده است.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت با تأکید بر اهمیت نظارت بیشتر بر بازار و بهداشت حوزه دخانیات به سوداگری در این بازار اشاره کرد و گفت: یکی از محصولاتی که اکنون با کالای قاچاق آن روبهرو هستیم، سیگار و سایر محصولات دخانی، مانند تنباکو است؛ اینها نه تنها خودشان مضر هستند، بلکه انواع درجهدوی آنها مضرتر نیز هست و متأسفانه نظارت کمتری بر آن صورت میپذیرد.

 یازده میلیارد نخ قاچاق سیگار در سالی که گذشت

برادران اضافه کرد: علت این امر سوداگری در سود این کالاها نسبت به کالاهای تولید داخل است متأسفانه برآوردها نشان میدهد در سال 1400 بیش از 11 میلیارد نخ سیگار قاچاق در کشور وجود داشته است؛ همچنین محصولات زیادی در قالب تنباکو بهصورت زیر پلهای بانام و نشانهای مختلف و جعلی تولید میشود و بهنوعی تنها با فریب مشتری محصول خود را به فروش میرسانند. وی تصریح کرد: مجموعه صنعت دخانی کشور برای اصلاح و نظارت بر حوزه دخانیات و مقابله با قاچاق سازمانیافته با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت همراهی کرده است. منظور ما کوله بر و کسبه خرد نیست، بلکه شبکهای بسیار وسیع شامل چند صد یا حتی هزار کانتینر است که این محصولات را وارد کشور میکنند و ما با مجموعه نظامیافته قاچاق روبرو هستیم که قدرت زیادی در ابعاد مختلف اقتصادی دارد.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت: ما به همراهی مردم، اندیشمندان و حمایت عمومی رسانهها نیاز داریم، زیرا به طور حتم آنها دست به اقدامات تخریبی خواهند زد و مانع خواهند شد، چراکه چندین هزار میلیارد ریال در این بازار در حال انتقال است و بدیهی است که درگیری با اینها، هزینه خاص خودش را دارد؛ اما ما این جمعبندی را کردهایم که در مبارزه با قاچاق جدی بوده و از صنعت و اشتغال داخلی حمایت کنیم.

برادران اضافه کرد: توصیه ما این بوده که روزی بدون دخانیات داشته باشیم، اما اگر مجبور شدیم بین دخانیات دارای مجوز بهداشت تولید داخل و کالاهای تولید خارج کشور یکی را انتخاب کنیم، توصیه ما این است که از محصولات داخلی استفاده شود که حداقلهای نظارتی بر آنها صورت گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش قیمت لوازمخانگی، بیان کرد: لوازمخانگی قاچاق افزایش قیمت داشتهاند، زیرا محصولات مرتبط با آرد در قالب ارز ترجیحی قاچاق میشد و با ارز 20 هزار تومان در منطقه به فروش میرفت و برای بازگرداندن آن بیشتر لوازمخانگی وارد میشد، زیرا میتوانستند با ارز 14 تا 15 هزار تومانی نیز خرید کنند و سپس میدیدیم که کالا با قیمت ارزانتر عرضه میشد.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت بیان کرد: اکنون با سیاستهای دولت دیگر ارز ترجیحی نداریم که کالای قاچاق ارزان عرضه شود و هزینه کالای قاچاق بالا رفته است و در مقابل تولیدکنندگان برتر ما در حال عرضه کالاهای خود با قیمتهای مناسب هستند و اخبار خوبی در این حوزه داریم ازجمله اینکه از ابتدای سال، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لوازمخانگی کشور رکورد خوب و قابلتوجهی در تولید داشته است و امروز ما خطوط جدیدی را در کارخانههای دیگر داریم.

برادران ادامه داد: افزایش قیمت کالاهای قاچاق برای مردم ملموس بوده است، اما برخی از کالاهای داخلی باقیمت قبل عرضه میشوند و درصدی از آنها در انبارها ذخیره بوده و اکنون عرضه میشود و برخی از تولیدکنندگان در یک سال گذشته تا سقف 10 درصد هم تولید داشتهاند که عرضهشده است؛ در موارد استثنا نیز سازمان حمایت تذکر داده و اصلاح انجامشده است. وی افزود: وقتی هزینههای افزایش دستمزد و هزینههای طبیعی افزایش پیداکرده، بنابراین تا 10 درصد افزایش قیمت بدون اشکال است، اگرچه به علت رقابتی بودن بازار، ممکن است قیمتها پایینتر هم باشد؛ اما برای مثال اگر کسی 18 درصد افزایش قیمت داشت، کل 18 درصد را تخلف میدانیم و آنها باید هزینهها را در سیستم برگردانده و از سازمان حمایت مجوز بگیرند.

محمد مهدی برادران یادآور شد: برآورد ما این است که قیمت محصولات خانگی در سالهای گذشته افزایش بیشتری داشته است و این رشد دو برابری قیمتها در دو سال قبل، بیضابطه بوده است؛ اکنون نیز با برخی همراهیها و حرکت به سمت تولید انبوه و بازار رقابتی، تفاوت ایجادشده است. به همین خاطر افزایش قیمت در حد معقول بهطوریکه سازمان حمایت تائید کند، موردقبول است.

برادران ادامه داد: اگر کسی به سمت افزایش بیضابطه قیمت برود، علاوه بر اینکه ما برخورد میکنیم، مشتریان هم برخورد میکنند زیرا بازار به سمت شفافیت میل کرده و اطلاعرسانی خوبی نیز از سمت صداوسیما صورت گرفته است و بحث کیفیت،جایگاه ویژه خود را دارد.

وی با اشاره به امکان تعطیلی برخی از واحدها به علت ناتوانی در تطبیق با نفع مردم، توضیح داد: این هنر آنهاست که بتوانند شرایط خود را با بازار جهانی همسو کرده و از ظرفیتهای داخل کشور استفاده کنند، زیرا قیمت مواد اولیه در داخل کشور پایینتر هست و انتظار میرود قیمتها کمتر باشد.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت: پیشتر به علت پولشوییها قیمت محصولات کمتر بود، اما اکنون با اقدامات خوب مجموعه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، کمتر شاهد این موارد هستیم.

 

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

سهم سیگاری‌ها از درآمدهای مالیاتی دولت بیش از سهم تمامی شرکت‌ها، مؤسسات و بانک‌های دولتی

سال ۱۴۰۳، سال «جهش تولید با مشارکت مردم»

بخشنامه حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

ملی شدن صنعت نفت و واقعیت‌های موجود

توتون صنعت در سالی که گذشت، چه نوشت؟

صنعت د‌خانیات ایران و هوش مصنوعی

لزوم تد‌وین ضوابط اختصاصی نظارت بر ترانزیت کالای د‌خانی

سرنخ‌ قاچاق د‌خانیات به ایران د‌ر «سرنخ»

کیسه‌های نیکوتین چیست؟ و د‌ر واقع آیا برای شما بهتر از سیگار هست؟

کنوانسیون مبارزه با تجارت غیرقانونی به پایان رسید‌

کاهش فروش سیگارهای سنتی و افزایش تقاضای سیگارهای الکترونیک د‌ر کره‌جنوبی

تجزیه‌ و تحلیل صنعت جهانی دخانیات در سال 2023

بازار سیگار نظارت موثر ندارد 450 میلیون دلار ارزش کالای دخانی قاچاق

صنعت د‌خانیات ایران د‌ر سالی که گذشت

5253 میلیارد تومان تنها بخشی از مالیات دخانیات تا پایان بهمن ماه امسال

آثار سیگارهای الکترونیکی بر سلامت

سلیمانیه عراق، کانون تولید تنباکوی تقلبی

خیلی نگران آینده صنعت هستیم

برنامه راهبرد‌ی برای صنعت د‌خانیات ایران

زمزمه‌های افول یک بنگاه بزرگ اقتصادی دیگر

مراکز آموزشی تا شعاع 100 متری از عرضه و استعمال مواد دخانی پاکسازی می‌شوند

دخانیات هم سرطان‌زاست، هم پرونده‌زا

شرکت دخانیات ایران با مولدسازی املاک نامولد از زیان خارج می‌شود

عوارض ومالیات‌ها و عدم تخصیص ارز عامل افزایش قیمت دخانیات و رونق قاچاق

دستگیری باند حرفه‌ای قاچاق سیگار و تنباکو در قم