نهمین کنفرانس جهانی  اعضای کنوانسیون کنترل دخانیات برگزار شد

نهمین کنفرانس جهانی اعضای کنوانسیون کنترل دخانیات برگزار شد

نهمین کنفرانس جهانی اعضای کنوانسیون کنترل دخانیات (FCTC) از 17 تا 22 آبان 2021 به ریاست سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو به مدت یک هفته کار خود را آغاز کرد.

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری ایرنا، اسماعیل بقائیهامانه در سخنرانی افتتاحیه این کنفرانس همه را دعوت کرد که به مسئولیت جمعی خود برای رسیدگی به پیامدهای همهگیری مواد دخانی برای سلامت عمومی مردم جهان عمل کنند.

جمهوری اسلامی ایران در سالهای 1384 و 1398 به دو معاهده چارچوب کنوانسیون کنترل دخانیات و پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی  پیوسته است این دو سند تنها معاهداتی هستند که ذیل سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با اثرات زیانبار مواد دخانی تدوین شدهاند.

بقایی در این نشست ضمن اشاره به آثار مخرب همهگیری کرونا و تأثیرات مخرب استعمال دخانیات بر افزایش ریسک ابتلا و پیشروی این همهگیری جهانی، به ابتکار ایران جهت طرح تنها بیانیه این نشست اشاره کرد که قرار است ذیل دستور کار شماره 6 کنفرانس با عنوان «بیانیه نهمین نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون کنترل دخانیات و بازیابی پسا کرونا» مطرح شود.

در نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون کنترل دخانیات، که به صورت مجازی (با حضور فیزیکی هیأت رئیسه در دبیرخانه کنوانسیون در ژنو) برگزار شد، پس از مراسم افتتاحیه، دستور کار و برنامه عمل این نشست با اجماع تمام دولتهای عضو کنوانسیون به تصویب رسید. در این نشست که تا روز شنبه 22 آبان 1400 ادامه داشت، سایر موضوعات دستور کار از قبیل درخواست عضویت ناظر کشورها و پیشبرد جهان شمولی اجرای کنوانسیون کنترل دخانیات به همراه راهکارهای کنترل و کاهش مصرف دخانیات و مبارزه با قاچاق دخانیات مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

هدف این کنوانسیون و پروتکلهای آن، حفظ نسلهای حال و آینده از اثرات زیان بار بهداشتی، اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی استعمال دخانیات و قرار گرفتن افراد در معرض دود حاصل از دخانیات است که هر دو سال یکبار دستورالعملها و اسنادی که در حمایت از این دو معاهده بینالمللی تنظیم میشود، در جلسات دو سالانه کنفرانس مورد بررسی و به تصویب اعضا میرسد. در طول برگزاری کنفرانس اعضا کنوانسیون، علاوه بر تصویب اسناد مرتبط به تبادل تجربیات و اقداماتی که در اجرای مفاد این معاهدات داشتند میپردازند.

جمهوری اسلامی ایران متعهد به حفاظت از سلامت عمومی در برابر مصرف مواد دخانی و اجرای مفاد کنوانسیون جهانی کنترل دخانیات است با توجه به اهمیت کنترل مصرف و حذف استنشاق تحمیلی دود سیگار به خـصوص نـزد جوانـان و نیز نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا درخصوص اثرات سو مصرف مواد دخانی بر کنترل همهگیری کرونا، ریاست ایران بر نهمین کنفرانس جهانی کشورهای عضو کنوانسیون کنترل مواد دخانی از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

دخانیات، خوراکی، اقلام آرایشی و خودرو در صدر پرونده های قاچاق

آسیب‌های اجرایی سامانه مودیان مالیاتی

قیمت تنباکو ۲ برابر شد

بودجه کل کشور در سال 1402

بسته پیشنهادی اتاق ایران درباره برنامه هفتم توسعه، در اختیار دولت قرار گرفت

مالیات دخانیات بازدارنده نیست ، سیگار کالائی کم کشش است

رابطه معنی‌دار بین فشارهای اجتماعی و مصرف دخانیات

مالیات دخانیات کافی نیست

سیگارهای الکترونیکی طعم‌دار عملکرد ریه را بیشتر تضعیف می‌کند

دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی صادر شد

عملکرد صنعت دخانیات در سال 1401

ماراتن بازنده مالیات دخانیات

وضعیت نگران‌کننده شرکت دخانیات ایران

مالیات دخانیات در بخشنامه سازمان امور مالیاتی

برخی اصطلاحات در اقتصاد کلان

در سال 1402 هم مسئله اصلی ما اقتصاد است

افزایش 27 درصدی حداقل دستمزد کارگران برای سال 1402

ماهنامه توتون صنعت در سال 1401

شرکت دخانیات ایران در آستانه بحران

صنعت دخانیات درسالی که گذشت

نتایج دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی تهران اعلام شد

مالیات صنعت دخانیات را چه شده است!!؟

مدل جهانی مالیات‌ستانی از حقیقی‌ها

منابع ناشی از افزایش قیمت سیگار صرف احداث و تجهیز مراکز ناباروری و ورزش همگانی می شود

توتون و تنباکو، منبع خوبی برای تولید آفت کش