دخانیات در لایحه بودجه سال 1404 کل کشور
افزایش عوارض گمرکی سیگار و تنباکوی وارداتی

دخانیات در لایحه بودجه سال 1404 کل کشور

طی بند ن تبصره 1 لایحه بودجه سال 1404 مقرر شده است با تعیین عوارض گمرکی برای سیگار و تنباکوی وارداتی علاوه بر مقررات بند ح ماده 73 قانون برنامه هفتم پیشرفت، این منابع صرف نوسازی و تجهیز خطوط تولید صنعت دخانیات و اجرای طرح اصلاح ساختار نیروی انسانی و شرکتی این حوزه شود. بند به شرح زیر است:

(شناسه بودجهای 70112)-ن «وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با اجرای سیاستهای فرهنگی، اقتصادی و تکمیل زنجیره ارزش محصولات دخانی در بخش کشاورزی و همچنین صادرات، با تعیین عوارض گمرکی سیگار و تنباکوی وارداتی علاوه بر قوانین و مقررات موجود از جمله بند (ح) ماده (73) قانون برنامه هفتم پیشرفت، سهم تولید داخلی از بازار مصرف را افزایش دهد.

منابع مذکور پس از تأمین منابع مرتبط با سیگار و تنباکو در جدول شماره (5) به ردیف درآمد   هزینه... واریز و بابت نوسازی و تجهیز خطوط تولید صنعت دخانیات براساس طرح اصلاح ساختار نیروی انسانی و شرکتی این حوزه که به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری سازمان به تصویب شورای اقتصاد خواهد رسید در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار میگیرد. پس از تصویب طرح اصلاح ساختاری مذکور، میزان عوارض این بند به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت به تصویب هیئت وزیران میرسد.»

وزارت صمت چندان موافق این بند لایحه دولت نبود. پیشنهاد حذف کل این بند در کمیسیون صنایع مجلس مطرح گردید. در دلایل توجیهی پیشنهاد حذف کل این بند توسط برخی از نمایندگان آمده است:

«این بند مغایر با سیاستها و ابلاغیههای مرتبط با واگذاری شرکت دخانیات و  اصل مرتبط با عدالت در همه شرکتهای خصوصی است. ضمن این که نوسازی و هر گونه تسهیلات به واحدهای صنعتی نیز حدود وظایف وزارت صمت میباشد. (با مصوبه شماره 46260 هیئت وزیران از سال 1391 کلیه وظایف حاکمیتی صنعت دخانیات کشور به منظور ایجاد شرایط لازم برای واگذاری شرکت دخانیات ایران، وظایف و اختیارات زیر به عنوان وظایف و اختیارات حاکمیتی از شرکت یادشده منتزع و به همراه امکانات، اختیارات، پستهای سازمانی و نیروهای انسانی مرتبط با آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت انتقال یافت.

صدور مجوز عاملیتهای صنعتی و بازرگانی، تعیین مناطق کشت توتون و تنباکو با توافق وزارت جهاد کشاورزی، ساماندهی و نظارت بر خرید کلیه محصولات استحصالی کشتکاران توتون و تنباکو، تعقیب و پیگیری پروندههای قاچاق کالای داخلی به عنوان سازمان شاکی و مأمور وصول عایدات دولت و کلیه امور مرتبط با مبارزه با قاچاق کالای دخانی وصول و ارسال عوارض و حقوق دولتی مربوط به محصولات دخانی و کبریت)»

 نهایتاً در کمیسیون صنایع با پیشنهاد اصلاح جزء این بند از جمله حذف این عبارت که منابع مذکور در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشد موافقت گردید.

این که در کمیسیئون تلفیق بودجه در مورد این بند چه تصمیم گیری خواهد شد بعداً معلوم خواهد شد. در هر حال گفته میشود این بند با نظر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای کمک به اصلاح ساختار شرکت دخانیات ایران در لایحه آمده بود. البته چون به دلیل عوارض بالای واردات محصولات دخانی، چند سالی است که واردات انواع سیگار و تنباکو انجام نمیشود بعید است که از این محل منابعی ایجاد شود تا صرف بازسازی و اصلاح ساختار شرکت دخانیات ایران شود.

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

سبد کالای دخانی قاچاق هر روز بزرگتر و متنوع تر می شود

آغاز پنجمین سال انتشار ماهنامه توتون صنعت

ناکارآمدی سامانه های رصد تجارت و لزوم بازنگری در ضوابط آنها

سیگارهای قاچاقی که به مقصد نرسیدند

پیش بینی برداشت 300 میلیون کیلوگرم تنباکو در زیمبابوه

سرمایه گذاری شرکت جی تی آی ترکیه (JTI Turkey) در توربالی

استانداردهای فندک

پرده برداری از جذابیت

قصه تولد سیگار در ایران

چالش صنایع دخانی با تصاویر هشداردهنده گرافیکی

دخانیات در لایحه بودجه سال 1404 کل کشور

تحلیل شاخص صنعت دخانیات S&P 500

حاشیه بافی های خاتوتون سلطنه....

بزرگترین شرکت های تولیدکننده سیگار در جهان

60 سال پیش مردم ایران روزانه چند میلیون نخ سیگار می کشیدند؟

برگشت حق انحصار به شرکت دخانیات ایران و بازنگری در تعرفه های مالیاتی

حاشیه بافی‌های خاتوتون سلطنه....

افزایش ۱۱ درصدی مصرف دخانیات زنان در ۱۴۰۰

امیدوار به رونق دوباره شرکت و پیشنهاداتی برای رفع چالش‌ها

لغو ممنوعیت واردات سیگارهای الکترونیکی توسط دادگاه عالی

آشنایی با استانداردهای سیگار و تنباکو

در سال 1294 برای اولین بار قانون انحصار دولتی دخانیات به تصویب مجلس وقت رسید

دخانیات در برنامه هفتم پیشرفت

زیمبابوه به دنبال ایجاد صنعت 60میلیارد دلاری تنباکو تا سال 2028

مراسم افتتاح اولین کارخانه تهیه سیگارت و توتون دولتی در ایران