دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
اسامی برخی سیگارها ارزشهای انقلاب است باید تغییر کند
عبدالحسین خسرو پناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با گلایه از اسامی برخی سیگارها گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به اسامی برخی سیگارها مانند: بهمن، 57 و آزادی ورود پیدا کند.
این اظهارات در قالب پرسش خبرنگار و پاسخ خسروپناه صورت میگرفت که در خبر بیست و سی شبکه دو صدا و سیما پخش شد.
اما نحوه مصاحبه و گزارش جای تأمل دارد!!
ابتدا گوینده خبر در ادامه گزارش خود اینگونه بیان میکند:
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه از اسامی سیگارهای موجود در بازار هم گله کرد و گفت برخی اسامی روی این سیگارها ارزشهای انقلاب است که باید تغییر کند.
بعد سوال خبرنگار پخش میشود که از دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی میپرسد:
شورای عالی انقلاب فرهنگی بالاخره باید وارد شود؟ بالاخره بهمن، 57، آزادی، اینها اسامی سیگار است.
خسروپناه: قطعاً باید ورود پیدا کند. مسئولیت راهبردی آسیبهای اجتماعی به شورای انقلاب فرهنگی داده شده است. قطعاً
خبرنگار: وارد میشود.
جواب: صد در صد
خبرنگار: یعنی بزودی شاهد خواهیم بود تغییر نام بدهند؟ یعنی اسمها نباشد؟
جواب: بله انشاالله ورود خواهیم کرد.
در این پرسش و پاسخ معلوم نیست که آیا این دغدغه قبلی شورایعالی انقلاب فرهنگی است که برای تغییر اسامی برندهای سیگار برنامه دارد و این برنامه از زبان دبیر آن شورا بیان میشود. و یا این خبرنگار است که سعی میکند این چنین دغدغهای را تولید و در دستور کار نهادهای تصمیم گیر قرار دهد؟
اگر این است باید پرسید چه کسانی با چه اهدافی به دنبال تضعیف یک صنعت ملی هستند. این برندها متعلق به شرکت دخانیات ایران است، این شرکت از معدود بنگاههای بزرگ اقتصادی است که نزدیک به یک قرن دوام داشته ولی امروز به مدد وضع مالیاتهای نسنجیده و غیرکارشناسی، سوء مدیریتهای متوالی... نفسش به شماره افتاده است و میرود که به یک بحران تبدیل شود.
برندهای شرکت دخانیات ایران واگذار شده و مالک غیردولتی دارد
برندهای هر بنگاه اقتصادی ارزشمندترین دارایی آن است، در جریان واگذاری سهام شرکت دخانیات ایران برندهای آن در کنار سایر دارایی هایش توسط کارشناسان رسمی دادگستری منتخب سازمان خصوصی سازی، قیمتگذاری شد و نهایتاً در ارزش سهام آن شرکت لحاظ و سهام شرکت واگذار گردید. کارشناسان رسمی دادگستری زمانی که داراییهای شرکت دخانیات ایران را برآورد میکردند ارزش برندهای آن را تقریباً معادل ارزش املاک و مستغلات آن شرکت در تهران قیمتگذاری کردند. املاک و مستغلات شرکت دخانیات ایران در شهر تهران اعم از محل کارخانه در خیابان قزوین، انبارهای نازی آباد و... بالغ بر سی هکتار زمین و بناهای احداثی بر روی آن میباشد. سهام شرکت دخانیات ایران بعد از قیمتگذاری به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد، سازمان تأمین اجتماعی و بخشی هم در قالب سهام ترجیحی با اخذ بهاء به کارکنان واگذار شد.حال چگونه یک مقام دولتی مدعی تغییر اسامی برندهایی میشود که اینک جزء داراییهای دیگران است؟ داراییهایی که ارزش آنها در زمان واگذاری معادل سی هکتار زمین و ابنیه روی آن، در شهر تهران تقویم شده است.