وضعیت نگران‌کننده شرکت دخانیات ایران
هشدار نماینده مجلس درباره تعطیلی کارخانه دخانیات گیلان:

وضعیت نگران‌کننده شرکت دخانیات ایران

نماینده رشت و خمام در مجلس به وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی جهت جلوگیری از ورشکستگی شرکت بزرگ دخانیات ایران هشدار داد.

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری ایلنا، جبار کوچکی نژاد نماینده رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت جلوگیری از ورشکستگی شرکت بزرگ دخانیات ایران هشدار داد.

در نامه کوچکی نژاد به مرتضوی آمده است:

«برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضوی وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی

سلام علیکم احتراما، ضمن تبریک سال نو به استحضار میرساند با توجه به وضعیت نگران کننده شرکت دخانیات در آینده پیش رو، ضرورت اقدام عاجل برای وضعیت خطرناک این شرکت بزرگ تولیدی حائز اهمیت است و در صورت تعلل در تصمیم گیری سریع قطعا ورشکستگی کامل یکی از بزرگترین صنایع کشور به علت مدیریت خواهد شد و شخص جنابعالی باید در مقابل نمایندگان مجلس پاسخگو باشید هر چند تحقیق و تفحص از شرکت ادامه دارد لذا چند نکته چالشی را همراه با برون رفت از بحران که مورد نظر متخصصین امر در دخانیات میباشند به شرح زیر اعلام مینمایم:

1. نامتوازن و نامناسب بودن وضعیت منابع انسانی در دو سطح مدیریتی و نیروی کار مشهود است به طوری که انتصابات مدیریتی با بکارگیری نیرو از بیرون شرکت در سمتهای مهم سازمانی بجای بهره مندی از مدیران با سابقه و متخصص در پستهای کلیدی (نگاه محض سیاسی) و استخدام و بکارگیری نیروی کار بدون ارزیابی عموما با رانت و بدون مهارت و نیاز شرکت در حوزههای غیر تولیدی

2.کاهش شدید تولید طی یکسال گذشته که باعث تعطیلی تمامی خطوط تولید شده است به علت نداشتن توانایی در تامین مواد اولیه، منابع مالی و عدم تهیه قطعات ماشین آلات، ضعف شدید در بازرگانی شرکت بدلیل وجود افراد غیرمتخصص.

3.افزایش بدهی انباشته و ضعف فراوان در تعیین تکلیف پروندههای حقوقی و بدهی سنواتی در کنار ضعف در تامین منابع مالی هزینههای جاری شرکت را زیاد و اعتبار شرکت را در بازار نزد تامین کنندگان مواد اولیه کاهش داده و از سوی دیگر تاخیر در پرداخت هایی نظیر تامین اجتماعی کارکنان و پرداخت به پیمانکاران طرف قرارداد لزوم بکارگیری افراد متخصص در حوزه مالی و حسابداری صنعتی با توجه به شرایط فعلی شرکت بسیار حیاتی است.

4.وجود فساد و رانت در حوزه بازرگانی و تامین مواد اولیه در شرکت دخانیات ایران علاوه بر توقف فعالیتهای تولید، استفاده از مواد نامرغوب بیکیفیت (به دلیل اضطرار در تولید) رانت را به حوزه تامین مواد اولیه سوق داده است.

5.نظریه سازمانهای نظارتی در این زمینه مشهود است و پرونده هایی در حوزه نظارتی مفتوح است. لذا بکار گیری مدیران متخصص و متعهد در این حوزه شدیدا احساس میشود.

6.به رغم تبلیغات فراوان رسانه ای، برگزاری همایشهای تلویزیونی و تبلیغات در فضاهای مجازی جهت حمایت از طرحهای افزایش سطح کشت توتون در کشور و حتی کشت فرا سرزمینی  عمدتا در حد تبلیغات بوده که با بررسی وضعیت کشت از کشاورزان توتون کار در سطح کشور خصوصا استانهای گیلان، مازندران، گرگان گامهای اساسی در این حوزه مشاهده نمیشود.

این آسیب موجبات وابستگی به واردات توتونهای خارجی و خروج ارز از کشور را شده و از سوی دیگر موجب از دست دادن اشتغال و عدم توجه به بخش کشاورزی داخلی را سبب شده است.

با عنایت به اینکه مدیریت شرکت دخانیات ایران با سوء مدیریت این شرایط بحران را موجب شده است اعتقاد متخصصان و دلسوزان صنعت دخانیات کشور به ایجاد تغییرات اساسی در این صنعت خصوصا در طبقه تصمیم گیران ضروری است و مجتمع دخانیات گیلان که بیشتر محصول دخانی کشور را تولید میکند و بیش از دو هزار اشتغال را به همراه دارد در این فرایند آسیب جدی در حوزه کارکنان و تولید کنندگان دیده است.

لذا انتظار دارم با دستور ویژه حضرتعالی سرپرست جدید شرکت از فاجعه پیش رو جلوگیری و احیای صنعت دخانیات کشور در فضای کاملا غلط بوجود آمده بدور از سیاست زدگی را خواستارم.

شرکت دخانیات ایران، یکی از قدیمیترین شرکتهای تهیه، تولید و توزیع تنباکو و دخانیات در ایران است که از سال ۱۳۱۶ هجری خورشیدی در ایران فعالیت میکند. از مهمترین مراکز تولید این شرکت «مجتمعهای دخانیات تهران، گیلان، گلستان، آذربایجان غربی، اصفهان، کردستان و مازندران» است.

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

نمایشگاه تنباکو و دخانیات دبی
رحلت رسول اکرم

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

الزام به تبدیل وضع عوامل استانی توزیع کالای دخانی از حقیقی به حقوقی مبنای قانونی ندارد

لازم الاجرا شدن مقررات حوزه کسب و کار منوط به ثبت و انتشار آن‌ها در «پایگاه اطلاعات قوانین و مقررات کسب و کار» است

کشف سیگار قاچاق در حوالی بازار تهران

روش‌های سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرار و کتمان مالیاتی

شناسایی پانزده شبکه کلان قاچاق سازمان یافته محصولات دخانی

جلوی احداث کارخانه سیگار الکترونیک در کشور گرفته شود

اشخاص مشمول ارائه صورت‌های مالی حسابرسی شده

خطرات سیگار الکترونیکی

آینده صنعت دخانیات؛ پیش‌بینی برای 10 سال دیگر

سیگار الکترونیکی یا ویپ، از اختراع تا ساختار

سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی (قسمت اول)

استفاده از سیگارهای الکترونیک برای ترک سیگار توصیه نمی‌شود

یک محموله سیگار قاچاق در هندیجان کشف و ضبط شد

توقف تولید ، واردات و فروش سیگارهای الکترونیکی

نمایشگاه تنباکو و دخانیات دبی، آذر ماه 1402 برگزار می‌گردد

معرفی 41 نشان تجاری قاچاق سیگارت و تنباکوی معسل

نمای کلی صنعت دخانیات ایران در سال 1402

نتیجه افزایش مالیات دخانیات و شنیده نشدن توصیه‌های کارشناسی

بهای عمده فروشی محصولات جی تی آی

ایران آماج کالاهای دخانی قاچاق

افت پنجاه‌درصدی تولید تنباکوی معسل

یک روز با اولین مجتمع دخانیات ایران

جلسه مجمع عمومی عادی و فوق‌العاده انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی برگزار شد

در بازار مولوی تهران چه گذشت