سرنخ قاچاق دخانیات در سرنخ

سرنخ قاچاق دخانیات در سرنخ

تهیه‌کننده مستند تلویزیونی «سرنخ» تأکید کرد که وقتی مناظره‌ای در تلویزیون با عنوان «مالیات بر سیگار» شکل گرفت به فکر ساخت این مستند افتاد. به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری تسنیم، مستند «سرنخ» را با سریال «سرنخ» کیومرث پوراحمد اشتباه نگیرید! نکته‌ای که بعضاً در فضای‌مجازی دیده می‌شود. چرا که این مستند تلویزیونی با دغدغه سلامت، اقتصاد و مافیای مربوط به «سیگار» ساخته شده است.

قسمت اول این مستند 5 اسفندماه برای اولین بار از شبکه سه سیما پخش شد و قرار است از شبکه خبر و قسمت دوم آن نیز از تلویزیون پخش شود. 
اکرم اسدی تهیه‌کننده این مستند تلویزیونی که خودش مدیر تولید برنامه قدیمی «مناظره» شبکه یک سیما است و محسن محمدزاده پژوهشگر و سردبیر این برنامه تلویزیونی هم کارگردانی «سرنخ» را برعهده دارد. اسدی درباره اینکه چطور ایده «سرنخ» شکل گرفت و این مستند ساخته شد، گفت: سال گذشته حدوداً دی‌ماه بود که مناظره‌ای در برنامه شبکه یک به عنوان مالیات بر سیگار داشتیم ایده ساخت این مستند شکل گرفت. چرا که ما قبل از هر برنامه بیش از یک هفته پژوهش داریم تا سؤالات، پرسش‌ها، چالش‌ها و حتی نفرات حاضر در «مناظره» مشخص شوند. 
وی افزود: در آن برنامه به این نتیجه رسیدم که مستند «سرنخ» باید ساخته شود. مالیات تأثیر روی کم شدن مصرف سیگار ندارد؛ وقتی مالیات سیگار افزایش پیدا می‌کند سیگار تولید داخل گران می‌شود و در نهایت قاچاق  بیشتر می‌شود. 
بنابراین ما رفتیم به سراغ اینکه بگوییم این سیگارهای قاچاق از کجا می‌آیند، مافیای پشت پرده چه گروه‌هایی‌اند و تلاش‌ها و ضعف‌های سازمان‌های ذیربط را نیز مطرح کنیم. وقتی قاچاق سیگار زیاد می‌شود سیگارها یا تقلبی‌اند و یا بی‌کیفیت! این اتفاقات باعث شکل‌گیری شد و سه‌شنبه 5 اسفندماه ساعت 16:25 از شبکه سه پخش شد. تکرار آن قرار است از شبکه سه و شبکه خبر روی آنتن برود و قسمت جدید هم امروز یا فردا پخش شود. 
تهیه‌کننده مستند «سرنخ» درباره هدف ساخت این مستند گفت: هدف ما سلامت بود که وقتی سیگاری قاچاقی است و نمی‌دانید از کجا وارد بازار می‌شود، می‌تواند چه عوارضی داشته باشد. کالایی که به ذاته مضرّ است و می‌تواند در آن صورت هم چه تبعات سنگین‌تر و زیان‌آورتری به بار آورد.  نکته جالب این است که با عواملی کار کردم که هیچ‌کدام سیگاری نبودند و این نکته خیلی برایم مهم بود. هرکس این مستند را دیده باشد و قسمت دوم آن را نیز تماشا کند حتماً به نتایج سلامتی و هدف‌گذاری اقتصادی‌اش دست می‌یابد.
اسدی خاطرنشان کرد: بخش سلامت و اقتصاد برای‌مان اهمیت دارد. پشت پرده مافیایی که زیان‌ و ضرر عوارض این کالا را بالاتر می‌برد؛ به طور مثال فضولات حیوانی که در سیگار تقلبی استفاده می‌شود. بخش دوم بخش اقتصادی است که مافیای بزرگی پشت این مسئله‌ است؛ زمانی که سیگار قاچاق به راحتی وارد می‌شود هرجای کشور یک قیمتی دارد. 
بنابراین سود کلان اقتصادی در پشت آن است و بالأخره ما تولیدکننده سیگار داریم؛ البته نمی‌خواهم از تولید سیگار حمایت کنم. وی درباره اینکه مخاطبی که مستند «سرنخ» را می‌بیند چه نتیجه‌ای می‌گیرد، گفت: اولین نتیجه، این است؛ سیگار نکشد! در وهله بعدی دقتش را بالا ببرد در انتخاب سیگاری که مصرف می‌کند که تقلبی و اصل وجود دارد. بالأخره به واسطه پخش این مستند شاید حساس‌تر بشوند و به مافیا و اتفاقات پشت پرده وارد کردن و مصرف این کالا بیشتر توجه کنند.  
او در پایان به ساخت آیتم گزارشی چالشی 15 دقیقه‌ای برای شبکه سه سیما در سال 1400 اشاره کرد و افزود: فعلا قسمت دوم این مستند را آماده کردیم تا روی آنتن برود اما جاهایی از ما خواستند از این نوع کارها بسازیم؛ کاری که یک سال ذهن ما را درگیر خودش کرد. قرار است برای سال 1400 برنامه روتین چالشی را تحت عنوان آیتم 15 دقیقه‌ای که گزارش روز از عرصه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باشد را بسازیم. 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

سامانه جامع اما مانع تجارت ؟!

رشد 90 درصدی فروش شرکت دخانیات ایران در 6 ماهه اول سال جاری

اخبار و وقایع بازار سیگار مولوی تهران

شرکت دخانیات ایران در مسیر مهار بحران

کشفیات شهریور‌ماه قاچاق سیگار

مصوبه‌ای برای توزیع و چالشی برای تولید محصولات دخانی

اخبار بین‌الملل

مصوبه انتقال مؤسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد (سهامدار عمده شرکت دخانیات ایران ) به صندوق بازنشستگی کشوری

اخبار بین الملل مرداد ماه

نوسازی خطوط تولید و توسعه صادرات توتون در گلستان

مقررات و ضوابط ناظر بر توزیع و فروش کالای دخانی (به ترتيب تاريخ تصويب)

عملکرد مرکز برنامه ریزی، ساماندهی و نظارت بر امور دخانیات

تمامی مطالبات کشاورزان توتون کار از شرکت دخانیات ایران پرداخت شد

افزایش قاچاق با افزایش مالیات کالاهای دخانی

آسیب شناسی صنعت دخانیات ایران

تاریخچه ای از صنعت دخانیات ایران

کشفیات مرداد ماه قاچاق سیگار

نقش مغفول وزارت جهاد کشاورزی در امور حاکمیتی محصول توتون

توسعه همکاری ها و بهره گیری از ظرفیت های متقابل

چه عواملی بر کیفیت برگ توتون تاثیر گذار است؟

تمرکز زدایی و بهره برداری از ظرفیت استان ها در تأمین مواد اولیه صنعت دخانیات در دستور کار است

باید واقعیت اقتصادی صنعت دخانیات رابپذیریم و برای آن، برنامه ریزی و سیاستگذاری علمی و واقع گرایانه داشته باشیم

آتاناس زافیروپولوس موسس مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش ( 1358ـ1315)

مدیریت تلفیقی بیماری ساق سیاه توتون

مشخصات انواع سیگارت