جای دیگری دنبال مافیا بگردید!
رئیس انجمن محصولات دخانی:

جای دیگری دنبال مافیا بگردید!

رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی با اشاره به اظهارات مطرح شده مبنی بر دخالت مافیای دخانیات برای جلوگیری از افزایش مالیات سیگار، تصریح کرد: صنعت دخانیات یک صنعت قانونی است و همه مکاتبات و مواضع اعضای این صنعت نیز به صورت رسمی اعلام شده بود، اما افرادی پیشنهاد افزایش ۸۲۰ درصدی مالیات را بدون هیچ پشتوانه علمی مطرح کردند و به هیچکس هم پاسخگو نیستند که به نظر می‌رسد مافیا در بین این افراد نفوذ کرده باشد.

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمدرضا تاجدار اظهار کرد: بر اساس گزارش 11 ماهه سازمان امور مالیاتی صنعت دخانیات مجموعا بیش از 61 هزار میلیارد ریال در این مدت مالیات پرداخت کرده که تقریباً معادل سه درصد از کل درآمدهای مالیاتی است. بنابراین احتمالا سهم صنعت دخانیات در کل سال 1400 بیش از سه درصد خواهد بود. همچنین بر اساس این گزارش سهم صنعت دخانیات در درآمدهای مالیاتی از بورس هم بیشتر بوده است.

وی با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر دخالت مافیای دخانیات برای جلوگیری از افزایش مالیات سیگار، تصریح کرد: صنعت دخانیات یک صنعت قانونی است و طبیعی است که اعضای آن از حقوق خود دفاع کنند. همه مکاتبات و مواضع اعضای این صنعت نیز به صورت رسمی اعلام شده بود. اما افرادی پیشنهاد افزایش 820 درصدی مالیات را بدون هیچ پشتوانه علمی مطرح کردند و به هیچکس هم پاسخگو نیستند که به نظر می‌رسد مافیا در بین این افراد نفوذ کرده باشد.

تاجدار با اشاره به اینکه 12 تا 15 میلیون نفر در کشور سیگار مصرف می‌کنند، گفت: بنابراین افزایش ناگهانی 800 درصدی مالیات این محصول منجر به نارضایتی، تورم و برهم خوردن نظام اقتصادی خواهد شد. در چنین شرایطی درخواست ما از نمایندگان مجلس این است که دقت کنند از چه کسانی مشورت می‌گیرند و اجازه ندهند افرادی با اظهارات فریب کارانه، این صنعت موفق را نابود کنند.

رئیس انجمن محصولات دخانی با بیان اینکه نمایندگان مجلس با مخالفت با افزایش مالیات سیگار جلوی یک فاجعه را در صنعت دخانیات گرفتند، ابراز امیدواری کرد که مسئولان مربوطه بر اساس آیین نامه کنترل قاچاق با کشورهای اطراف در منطقه تفاهم نامه دوجانبه منعقد کنند تا سیگار ارزان قیمت از این کشورها وارد ایران نشود.

 درآمد وزارت بهداشت از مالیات سیگار حذف شد

تاجدار در ادامه با بیان اینکه بعد از تجمیع مالیات سیگار در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، درآمد ردیف بهداشتی حذف شده، گفت: در ماده 73 بخشی از این درآمد در اختیار مجموعه بهداشتی بود که بعد از تجمیع به حساب خزانه عمومی و در قالب عوارض پرداخت می‌شود. به نظر می‌رسد این تغییر در اظهار نظرات و پیشنهادات تاثیر گذار بوده و شاید مجموعه بهداشتی با ایجاد یک عوارض جدید به دنبال کسب درآمد بوده است.

وی با بیان اینکه احتمالاً وزارت بهداشت در حوزه کاهش مصرف دخانیات کارایی کافی نداشته که درآمد آنها قطع شده، تصریح کرد: در 30 سال گذشته اقدام جدی در مدارس و سطح شهر که منجر به کاهش مصرف دخانیات شود انجام نشده است.

 سال 97 بیش از 45 میلیارد نخ سیگار قاچاق به سمت ایران آمد

رئیس انجمن محصولات دخانی با اشاره به تصویب عوارض نخی در سال 1397 و همچنین پرداخت نامنظم ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه اظهار کرد: در نتیجه این طرح در سال 1397 نظم تولید به هم خورد به طوری که طبق گزارش گمرک 18 هزار و 100 دلار سیگار به کشور وارد شد اما بر اساس گزارش سازمان ملل سیگاری که از سایر کشورها به سمت ایران حرکت کرد معادل 701 میلیون دلار بود که محاسبات نشان می‌دهد این مبلغ معادل 45 تا 50 میلیارد نخ سیگار است که در سال 1397 به صورت غیرقانونی به کشور وارد شده است.

وی با بیان این که این رقم بزرگ قاچاق نشان می‌دهد نباید بدون فکر، صنعت دخانیات را دستکاری کرد، گفت: به طور کلی برای وضع مالیات حتماً باید وضعیت مالیات و قیمت سیگار در کشورهای اطراف در نظر گرفته شود. اما اگر زمانی قرارداد دوجانبه بین ایران و کشورهای اطراف امضا شد تا آنها دیگر نتوانند سیگار ارزان قیمت به ایران وارد کنند، می‌توان برای مالیات تصمیمات جدید گرفت.

تاجدار با اشاره به اظهارات اخیر وزارت بهداشت مبنی بر مصرف 45 میلیارد نخ سیگار در کشور تصریح کرد: سال 1385 مصرف سیگار در کشور 55 میلیارد نخ اعلام شد و طی این سالها وزارت بهداشت بارها اعلام کرده که خانم‌ها به مصرف کنندگان سیگار اضافه شدند و سن مصرف پایین آمده و سیگار قاچاق هم که به وفور در بازار یافت می‌شود. بنابراین نمی‌توان گفت در این مدت مصرف سیگار 10 میلیارد نخ کاهش پیدا کرده است.

 وضعیت اشتغال صنعت دخانیات

وی درباره اظهار نظر دیگر مجموعه بهداشتی مبنی بر کم بودن اشتغال در صنعت دخانیات به دلیل اتوماتیک بودن ماشین‌آلات، گفت: فقط 8000 کشاورز در این حوزه فعال هستند و شرکت دخانیات ایران به تنهایی 5000 نیروی کار دارد.

تاجدار در پاسخ به سوال ایسنا درباره آمار کلی اشتغال این صنعت، گفت: آمار دقیقی از کل اشتغال صنعت دخانیات در دسترس نیست. اما بر اساس آمارها در حال حاضر حدود 30 واحد تولید سیگار و 64 واحد تولید تنباکوی معسل در کشور فعال است. همچنین تعداد زیادی چاپخانه برای صنعت دخانیات اتیکت و قراصه تولید می‌کنند. به طور کلی 10 قلم از 21 قلم مواد اولیه دخانیات در حال حاضر در داخل تولید می‌شود و برنامه صنعت، داخلی‌سازی 80 درصد مواد اولیه است.

 دعوا بر سر چیست؟

موضوع مالیات بر سیگار همواره مناقشاتی بین وزارت بهداشت و تولیدکنندگان سیگار به همراه داشته؛ به طوری که تولیدکنندگان افزایش ناگهانی آن را عامل افزایش قاچاق سیگار عنوان می‌کنند، اما وزارت بهداشت همواره ارتباط بین افزایش قیمت و افزایش قاچاق سیگار را رد کرده و اخیرا هم جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات اعلام کرده که ایران کمترین مالیات را بر محصولات دخانی دارد.

تا پیش از دی ماه امسال و اجرای قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، ردیف‌های مالیات سیگار شامل ماده 73 قانون برنامه ششم که برای شرکت‌های داخل 10 درصد و شرکت‌های بین‌المللی 25 درصد است و همچنین 15 درصد مالیات بر ارزش افزوده، دو درصد حق انحصار و مالیات نخی 250 و 500 ریالی برای هر نخ برندهای داخلی و خارجی بود. اما مقرر شده بود مالیات سیگار در قالب قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده تجمیع شود و هر سال پنج درصد به آن اضافه شود که در لایحه بودجه 1401 هم بر همین اساس مالیات سیگار تعیین شده بود. اما اخیرا کمیسیون تلفیق مجلس تصویب کرد که از ابتدای سال 1401 به قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی، مبلغ 230 تومان، تولید داخل با نشان بین المللی برند،  800 تومان و هر نخ سیگار وارداتی 1500 تومان به عنوان عوارض اضافه شود. موضوعی که با انتقادات و هشدارهای تولیدکنندگان نسبت به احتمال افزایش چشمگیر قاچاق همراه بود و در نهایت مجلس شورای اسلامی با آن مخالفت کرد.

 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

نرخ خرید توتون‌های ویرجینیا، بارلی و باسما در سال ۱۴۰۵

اصلاح بخشنامه مالیاتی واردات توتون خام و فرآوری‌شده پس از پیگیری مرکز بهبود کسب‌وکار

نرخ خرید توتون های ویرجینیا، بارلی و باسما در سال ۱۴۰۵

به بهانه تصویب قیمت خرید توتون در هیئت مدیره شرکت دخانیات ایران

توتون ایرانی مزیت رقابتی برند ایرانی

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در مردادماه

اخبار بین الملل مرداد ماه 1405

ضرورت اصلاح دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ و رفع موانع زنجیره قانونی توزیع محصولات دخانی

شتاب تولید داخلی مواد اولیه دخانی با توسعه کشت، افزایش خرید تضمینی و حمایت از کشاورزان

اصلاح ساختار، تقویت تولید قانونی و مقابله با قاچاق سه ضلع احیای صنعت دخانیات کشور

مجمع عمومی انجمن تولید کنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی برگزار شد

کشفیات محصولات دخانی قاچاق در تیرماه 1405

صعود در رکود

پذیرش ۴ مقاله در کنگره جهانی کرستا ۲۰۲۶

اخبار بین‌الملل تیر ماه 1405

شرکت دخانیات ایران در بین 10 شرکت برتر در حال رشد جهان

وقتي مقررات سخت‌گيرانه با اقتصاد توتون روبه‌رو مي‌شود (تجربه اندونزی از محدودیت نیکوتین و قطران تا نگرانی از گسترش بازار غیررسمی)

بازار دخانیات در مسیر پوست‌اندازی

اخبار امور بین الملل، خرداد ماه 1405

تولید در شرایط سخت

نقشه ملی مقابله با دخانیات نهایی شد

رشد دخانیات در میان دختران 13 تا 15 سال!؛ لزوم کنترل شبکه نمایش خانگی

گذار از بحران به توسعه؛ هم‌افزایی استراتژیک در مجتمع دخانیات گیلان برای تثبیت تولید

تحلیلی بر برنامه‌های مدیرعامل در مسیر تثبیت و توسعه

آیا تأخیر در تأمین مواد اولیه، تولید داخلی را به نفع قاچاق از میدان خارج می‌کند؟