افزایش قاچاق و تقلب پیامد افزایش مالیات تنباکوی معسل
سعید دولتی رئیس کمیسیون تخصصی بنکداران موادغذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران:

افزایش قاچاق و تقلب پیامد افزایش مالیات تنباکوی معسل

رئیس کمیسیون تخصصی بنکداران موادغذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران با اشاره به مصرف سالانه تنباکوی معسل در ایران گفت: طبق آمار موجود سالانه حدود ۱۲ تا ۱۵ هزار تن تنباکوی معسل در کشور مصرف میشود.

به گزارش توتون صنعت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران، سعید دولتی افزود: تا قبل از سال ۱۴۰۲، درآمد مالیاتی دولت از تولید تنباکوی معسل در کشور، حدود ۶ الی ۷ هزار میلیارد تومان بود، اما در سال ۱۴۰۲ و به دنبال مصوبه مجلس شورای اسلامی که بر اساس آن نرخ مالیات به ازای هر بسته ۵۰ گرمی تنباکو ۲۰ هزار تومان تعیین شد، تولید تنباکوی معسل برای تولیدکننده صرفه اقتصادی نداشت و لذا تولید این محصول در کشور کاهش یافت و به این ترتیب از درآمد مالیاتی دولت نیز از این محل کاسته شد.

به گفته وی کاهش چشمگیر تولید تنباکوی معسل در شرایطی که مصرف داخلی همچنان وجود دارد، موجب شد تا بسیاری از تولیدکنندگان با خروج سرمایه خود از ایران و سرمایهگذاری در کشورهایی مانند عمان و امارات، این محصول را در خارج کشور تولید کنند. دولتی ادامه داد: متاسفانه تعطیلی کارخانههای تولید تنباکوی معسل در ایران، پیامدهای دیگری نیز به همراه دارد از جمله اینکه موجب افزایش قاچاق و همچنین تولید زیرزمینی این کالا شده است که این امر میتواند سلامت عمومی جامعه را به خطر بیاندازد چرا که هیچگونه نظارتی بر روند تولید تنباکوی معسل قاچاق وجود ندارد.

رئیس کمیسیون تخصصی بنکداران موادغذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده از سوی مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور از ابتدای سال جاری تا پایان دیماه (۱۰ماهه) تنها ۵۴۰ تن تنباکوی معسل در داخل کشور تولید شده است در حالی که میبایست حدود ۱۰ هزار تن تولید میشد که درآمد مالیاتی قابل توجهی برای دولت به همراه داشت.

وی یادآور شد: درحال حاضر تمام کارخانجات داخلی تعطیل شدهاند و تمامی ۱۲ تا ۱۵ هزار تن مصرف داخلی، قاچاق و تولید زیرزمینی است. حقیقتا با تعطیلی کارخانههای تولید تنباکوی معسل  در ایران، نه تنها قاچاق و تقلب در این کالا افزایش یافته بلکه به میزان بسیار چشمگیری اشتغالزایی نیز از بین رفته است.

به گفته وی با افزایش مالیات‌‌ها در بودجه سال ۱۴۰۲ درآمد قبلی دولت، پیش  از این مصوبه، نه تنها افزایش نیافته است بلکه صددرصد درآمد قبلی نیز از بین رفته چرا که در نظام اقتصادی، با هر افزایش نرخ مالیاتی الزاما درآمد دولت افزایش نمیابد.

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

صنعت سیگار برای اجرای تعرفه‌های جدید ترامپ آماده می‌شود

افزایش سهام شرکت‌های بزرگ تنباکو پس از اعلام تعرفه های جدید امریکا

نرخ عوارض و مالیات بر ارزش افزوده سیگار وارداتی ۱۴۰۴ ابلاغ شد

پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴

کشفیات قاچاق سیگار اسفند ماه

سخنی با خوانندگان

10 برند از قدیمی‌ ترین برندهای سیگار در جهان

مردم طی ده ماه ۷۷۷ میلیون پاکت وینستون خریدند

افزایش ۴۵ درصدی دستمزد کارگران + جزئیات

افزایش قیمت سیگار در مراکش

مهم‌ترین چالش‌ها و اولویت‌های دوره جدید مدیریتی

چرا در پویش «نه به تصادف» شرکت کنیم ؟

بازسازی مجتمع تولید دخانیات سقز تنها 16 درصد پیشرفت دارد

چهل میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان توتون‌کار پرداخت شد

این محصول ایرانی بازار عراق ، افغانستان و پاکستان را تسخیر کرد

نوروزی: حساب بانکی دخانیات کشور مسدود شد

نمایشگاه های تجاری دخانیات ، توتون و تنباکو

حاشیه های خاتوتون سلطنه.... (قسمت 9)

اخبار کشفیات بهمن ماه 1403

توتون کاری مزیت مغفول صنعت دخانیات ایران

افزایش قاچاق و تقلب پیامد افزایش مالیات تنباکوی معسل

توطئه علیه سیگار تیر به مطبوعات کشید!

قطران سیگارت و نقش سیگارتهای قاچاق و تقلبی در افزایش خطرات دود سیگارت

هزار تن توتون باسما محصول شمالغرب ایران به اتحاد جماهیر شوروی صادر می‌شود

گزارشی از راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ در تهران