سیگارهای الکترونیکی طعم‌دار عملکرد ریه را بیشتر تضعیف می‌کند
نتایج یک تحقیق پیرامون استعمال سیگارهای الکترونیکی:

سیگارهای الکترونیکی طعم‌دار عملکرد ریه را بیشتر تضعیف می‌کند

مطالعات جدید نشان می‌دهد که استفاده از سیگارهای الکترونیکی طعم‌دار در مقایسه با نوع معمولی آن، عملکرد ریه را بیشتر تضعیف می‌کند.

به گزارش توتون صنعت به نقل از خبرگزاری تحلیلی خبر آنلاین  این مطالعه که به تازگی از سوی دانشگاه پیتزبورگ منتشر شده، نشان میدهد که سیگارهای حاوی منتول منجر به اختلال در تنفس و تضعیف عملکرد ریه میشوند.

منتول به عنوان یک ماده افزودنی به سیگار برای بهبود عطر و طعم و کاهش التهاب سینوسی ناشی از استعمال سیگار کاربرد دارد. این ماده با افزایش تراکم گیرندههای نیکوتین به مرور موجب میشود تا پتانسیل اعتیاد به دخانیات در فرد مصرفکننده بالا رود.

طبق گفته نویسنده این تحقیق، بسیاری از مردم بهویژه جوانان به اشتباه تصور میکنند که ویپ (سیگار الکترونیکی) بیخطر است، اما باید بدانید که حتی مایعات بدون نیکوتین در ویپ حاوی ترکیباتی هستند که میتوانند به طور بالقوه به ریهها
آسیب بزنند.

طی این مطالعه، از یک سیستم روباتیک با قابلیت تقلید از عملکرد دستگاه تنفسی انسان استفاده شد. این روبات توانست الگوی تنفس سالم و ناسالم را در واکنش به سیگارهای الکترونیکی شبیه سازی کند.

محققان به کمک این روبات دریافتند مایعات مخصوص ویپ که حاوی منتول هستند (در مقایسه با مایعات بدون منتول)، ریزذرات سمی بیشتری را در ریهها آزاد میکنند.

گفتنی است که پژوهشگران با تجزیه و تحلیل سوابق بیماران دریافتند که سن، جنسیت و سابقه مصرف سیگار و نیکوتین تأثیری در نتایج ندارند و بدون استثناء، عملکرد ریه در میان کسانی که ویپهای منتولدار استفاده میکنند، ضعیفتر است.

همچنین یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که یکی دیگر از افزودنیهای رایج در مایعات سیگار الکترونیکی حاوی کانابینوئید، ویتامین e  استات است که ذرات سمی و کوچکی را تولید میکند که میتوانند به ریهها نفوذ کرده و دیواره عروق را تنگ کنند. ویتامین e  استات با هدف غلیظ یا رقیق کردن به مایعات سیگارهای الکترونیکی افزوده میشود و آسیبهای ریوی را
در بر دارد.

گفته میشود افزودنیهایی مانند منتول میتواند به اندازه ویتامین e استات خطرناک باشد، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

طبق آمارها، سیگارهای الکترونیکی حاوی منتول که طعمهای مطلوبی دارند، در میان جوانان محبوبتر هستند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده امریکا برای اجتناب از مصرف سیگارهای الکترونیکی و جلوگیری از مرگ و میرهای ناشی از آن، تولیدکنندگان این محصولات را ملزم به حذف منتول در ساخت سیگارهای معمولی و الکترونیکی کرده است.

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

سبد کالای دخانی قاچاق هر روز بزرگتر و متنوع تر می شود

آغاز پنجمین سال انتشار ماهنامه توتون صنعت

ناکارآمدی سامانه های رصد تجارت و لزوم بازنگری در ضوابط آنها

سیگارهای قاچاقی که به مقصد نرسیدند

پیش بینی برداشت 300 میلیون کیلوگرم تنباکو در زیمبابوه

سرمایه گذاری شرکت جی تی آی ترکیه (JTI Turkey) در توربالی

استانداردهای فندک

پرده برداری از جذابیت

قصه تولد سیگار در ایران

چالش صنایع دخانی با تصاویر هشداردهنده گرافیکی

دخانیات در لایحه بودجه سال 1404 کل کشور

تحلیل شاخص صنعت دخانیات S&P 500

حاشیه بافی های خاتوتون سلطنه....

بزرگترین شرکت های تولیدکننده سیگار در جهان

60 سال پیش مردم ایران روزانه چند میلیون نخ سیگار می کشیدند؟

برگشت حق انحصار به شرکت دخانیات ایران و بازنگری در تعرفه های مالیاتی

حاشیه بافی‌های خاتوتون سلطنه....

افزایش ۱۱ درصدی مصرف دخانیات زنان در ۱۴۰۰

امیدوار به رونق دوباره شرکت و پیشنهاداتی برای رفع چالش‌ها

لغو ممنوعیت واردات سیگارهای الکترونیکی توسط دادگاه عالی

آشنایی با استانداردهای سیگار و تنباکو

در سال 1294 برای اولین بار قانون انحصار دولتی دخانیات به تصویب مجلس وقت رسید

دخانیات در برنامه هفتم پیشرفت

زیمبابوه به دنبال ایجاد صنعت 60میلیارد دلاری تنباکو تا سال 2028

مراسم افتتاح اولین کارخانه تهیه سیگارت و توتون دولتی در ایران