دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی صادر شد
مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی

دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی صادر شد

مرکز تنظیم مقررات پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی را صادر کرد. این دستورالعمل در راستای پیاده سازی قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان صادر و چارچوبهای فنی و چگونگی صورتحساب الکترونیکی در آن تشریح شده است.

دامنه شمول دستورالعمل مودیان مشمول قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و شرکتهای معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی میباشد. دستورالعمل در 77 صفحه حاوی اطلاعات و راهنمایی هایی در خصوص انواع صورت حسابهای الکترونیکی، الگوهای صورت حساب الکترونیکی، موضوع صورت حساب الکترونیکی اعم از فروش، اصلاح، ابطال و برگشت از فروش، اقلام اطلاعاتی صورتحساب الکترونیکی و قواعد مرتبط با اقلام اطلاعاتی صورت حساب الکترونیکی میباشد.

قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان در 21 مهرماه سال 1398 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در اول آذرماه همان سال به تصویب شورای نگهبان رسیده است.

طبق قانون پایانه فروشگاهی، سامانه مودیان، صورتحساب الکترونیکی و اشخاص مشمول (مودیان) به شرح زیر تعریف شده است.

الف) سازمان: سازمان امور مالیاتی کشور

ب) پایانه فروشگاهی: رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (pos) درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به شبکههای الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.

پ) سامانه مودیان: سامانهای است تحت مدیریت سازمان که در آن به هر مودی، کارپوشه ویژهای اختصاص یافته و تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمان منحصراً از طریق آن کارپوشه انجام میشود. مودیان میتوانند با استفاده از هر گونه سخت افزار یا نرم افزار اعم از رایانه شخصی، پایانه فروشگاهی، سامانههای ابری یا هر وسیله دیگری که حافظه مالیاتی به آن متصل شده باشد، به سامانه مودیان متصل شوند. مرجع نهایی ثبت، صدور و استعلام صورت حساب الکترونیکی سامانه مودیان میباشد.

ت) حافظه مالیاتی: نوعی حافظه الکترونیکی است که برای ثبت و نگهداری اطلاعات مندرج در صورتحسابهای الکترونیکی و انتقال آن به سامانه مؤدیان مورداستفاده قرار میگیرد. حافظه مالیاتی میتواند به شکل سختافزاری یا نرمافزاری باشد. حافظه مالیاتی تحت نظارت سازمان، توسط مؤدی برای ثبت صورتحساب الکترونیکی مورداستفاده قرار میگیرد. هر حافظه مالیاتی باید دارای شماره شناسه یکتا باشد. شناسه یکتای حافظه مالیاتی توسط سازمان اختصاص داده میشود.

ث) صورتحساب الکترونیکی: صورتحسابی است دارای شماره منحصربهفرد مالیاتی که اطلاعات مندرج در آن، در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره میشود. مشخصات و اقلام اطلاعاتی صورتحساب الکترونیکی، متناسب با نوع کسبوکار توسط سازمان تعیین و اعلام میشود. در مواردی که از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی بهعنوان پایانه فروشگاهی استفاده میشود، رسید یا گزارش الکترونیکی پرداخت خرید صادره در حکم صورتحساب الکترونیکی است.

ج) اشخاص مشمول (مؤدیان): کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیر صنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/03 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مؤدی استفاده میشود، مراد، اشخاص مشمول است، مگر خلاف آن تصریحشده باشد.

همچنین طبق ماده 7 این قانون صورتحسابهای الکترونیکی ثبتشده در سامانه مؤدیان بهمنزله ثبت آنها در فهرست معاملات موضوع ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم است و خریدار و فروشنده تکلیف اضافی در این مورد نخواهند داشت.

متن کامل قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان و دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در سایت ماهنامه توتون صنعت به آدرس totonsanat.ir  در دسترس است.

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

میلاد حضرت زهرا

پربازدیدها

تازه ترین‌ها

سبد کالای دخانی قاچاق هر روز بزرگتر و متنوع تر می شود

حاشیه بافی‌های خاتوتون سلطنه....

افزایش ۱۱ درصدی مصرف دخانیات زنان در ۱۴۰۰

امیدوار به رونق دوباره شرکت و پیشنهاداتی برای رفع چالش‌ها

لغو ممنوعیت واردات سیگارهای الکترونیکی توسط دادگاه عالی

آشنایی با استانداردهای سیگار و تنباکو

در سال 1294 برای اولین بار قانون انحصار دولتی دخانیات به تصویب مجلس وقت رسید

دخانیات در برنامه هفتم پیشرفت

زیمبابوه به دنبال ایجاد صنعت 60میلیارد دلاری تنباکو تا سال 2028

مراسم افتتاح اولین کارخانه تهیه سیگارت و توتون دولتی در ایران

افزایش مالیات، گردشگری دخانیات را رونق می‌بخشد

نادیده گرفتن مزیت کشت «توتون» در کشور

گزارش سئوال برانگیز دیوان محاسبات از نحوه مصرف مالیات دخانیات

تسهیلاتی برای خرید و فروش و حمل کالاهای خارج از شمول تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرکز برنامه‌ریزی ، ساماندهی و نظارت بر دخانیات در چارت جدید وزارت صمت

مار عجیبی که به سیگار کشیدن اعتیاد شدید دارد

درخواست‌های فعالان صنعت دخانیات از طبیب جمهور

مالیات ۳.۲همتی از مصرف‌کنندگان سیگار در سال گذشته چه شد؟

تعداد افراد سیگاری مناطق مختلف جهان

اصلاح قوانین و اتخاذ تدابیر مناسب دو خواسته اصلی تولیدکنندگان تنباکو

ایجاد مرکز نظارتی مستقل، مقررات زدایی و منطقی کردن مالیات، سه خواسته مهم تولیدکنندگان

اخبار بین المللی

صنعت دخانیات، نیازمند تغییر نگاه دولت

لزوم عقد قرارداد با کشورهای همسایه برای مقابله با قاچاق

گسترش بازار سیاه سیگارهای الکترونیکی در آلمان