کد خبر : 37 تاریخ : ۱۳۹۹ شنبه ۲ اسفند - 00:24
حاتمی عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی دخانیاتی که به صورت قاچاق وارد می‌شود بعضا غیراستاندارد و مضر بر جامعه است با توجه به افزایش میزان مصرف دخانیات در کشور خصوصا میان نوجوانان و دختران، انتظار است که بحث افزایش مالیات بر دخانیات و کالاهای ضروری در جهت کنترل مصرف، سروسامان پیدا کند.

شفقنا- عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در مواردی، بر کالاهای ضروری، مالیات‌‌های سنگین و غیر متعارف، تعیین می‌کنیم اما در حوزه دخانیات می‌بینیم که این کالای غیر ضروری مضر بر جامعه با مالیات پایین در دسترس عامه جامعه و بعضا نوجوانان قرار گرفته است که هیچ توجیهی ندارد. حسین حاتمی عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص ضرورت افزایش مالیات بر دخانیات، گفت: با توجه به افزایش میزان مصرف دخانیات در کشور خصوصا میان نوجوانان و دختران، انتظار است که بحث افزایش مالیات بر دخانیات و کالاهای ضروری در جهت کنترل مصرف، سروسامان پیدا کند.
او در ادامه افزود: حداقل انتظار می‌رود میزان مالیات بر دخانیات همتراز با نَرم جهانی باشد اما این آمار در ایران از متوسط جهانی بسیار پایین‌تر است؛ بنابراین اگر در اعتبارات و ردیف‌های اینچنینی تغییراتی در کمیسیون‌‌های تخصصی ایجاد شود، علاوه بر اینکه اندک درآمدی می‌تواند به دارایی‌‌های کشور اضافه کند، از منظر فرهنگ سازی و متناسب سازی جامعه با نیازهای اصلی باید عملیات طراحی مالیات‌ها را تنظیم کنیم. یعنی در مواردی، بر کالاهای ضروری مالیات‌‌های سنگین یا مالیات‌‌های غیر متعارف، داریم اما در مثال دخانیات می‌بینیم که این کالای غیر ضروری مضر بر جامعه، با مالیات پایین در دسترس عامه جامعه و بعضا نوجوانان قرار گرفته است که 
هیچ توجیهی ندارد.
حاتمی گفت: بنده با افزایش مالیات بر دخانیات موافق هستم ضمن اینکه در دخانیات مسایلی فراتر از مالیات مطرح است؛ در واقع سالانه رقمی حدود ۲۰ میلیون نخ* سیگار به کشور قاچاق می‌شود؛ یعنی در‌حالی که نیاز جامعه ما با میزان تولید دخانیات داخلی همترازی ندارد، ما از مجاری غیر رسمی رقم بالایی از میزان قاچاق در حوزه دخانیات را در کشور داریم. لذا دخانیاتی که به صورت قاچاق وارد می‌شود بعضا غیر استاندارد و مضر بر حال جامعه از لحاظ جسمی و روحی و روانی است که آسیب‌‌های مالی خودش را به جامعه وارد می‌کند.
با تولید داخلی با کیفیت جلوی قاچاق کالاهای بی‌کیفیت و مضر گرفته شود
نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس اظهار کرد: به هر حال این آمار میزان مصرف دخانیات در کشور وجود دارد؛ بنابراین حداقل باید کاری کرد که با تولید داخلی با کیفیت، اجازه قاچاق کالاهای بی‌کیفیت و مضرتر به داخل کشور گرفته شود.
فرهنگ سازی و تبلیغات راهی برای کنترل میزان دسترسی جامعه به دخانیات
حاتمی در پایان خاطرنشان کرد:عدم مصرف دخانیات در کشور نقطه آرمانی است اما اگر بتوانیم با فرهنگ سازی و تبلیغات میزان دسترسی جامعه خصوصا نوجوانان را به این مساله کمتر کنیم، انشاالله روزی برسد که نه دخانیاتی داشته باشیم و نه مالیات بر دخانیات.
* احتمالا مورد نظر 20میلیارد نخ است