به گزارش توتون صنعت، فتحعلی چراغی رئیس اداره دخانیات تالش در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا بیان کرد: ۵۳۱ توتونکار در ۲۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی تالش به کشت توتون مشغول هستند و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری حدود ۳۵۰ تن محصول تولید شود.
وی ادامه داد: با حمایت مسئولین استانی و شهرستانی و طبق تفاهم نامه صندوق کار آفرین امید و شرکت دخانیات گیلان، بیش از ۱۰۰ توتونکار واجد شرایط به صندوق کار آفرینی معرفی شده اند و با ارایه طرح، از تسهیلات بهره مند می شوند.
چراغی گفت: وام سلف مورد نیاز توتونکاران فقط از بانک کشاورزی پرداخت نمی شود و کشاورزان دارای حساب در بانک ملت نیز می توانند در همان بانک از وام سلف بهره مند شوند.
رئیس اداره دخانیات تالش افزود: بیمه عشایری روستاییان برای جبران حوادث اراضی توتون، کارهای خوبی انجام داده و توتونکاران علاوه بر بیمه عشایری خانواده، مزارع توتون خود را نیز در دفاتر بیمه گذاران محصولات کشاورزی بیمه کنند.
او ادامه داد: اداره دخانیات، دستگاه خشک کن توتون را در اختیار توتونکاران قرار می دهد و آنها بعد از اینکه محصول خود را خشک کردند، دستگاه را به اداره تحویل می دهد و هزینه دستگاه از حساب آنها به صورت قسطی کسر می شود.
وی بیان کرد: با تبدیل گرمخانه های سنتی به نیمه مدرن و مجتمع شدن گرمخانه ها و مراکز خشک کنی توتون، ۶ گرمخانه صنعتی توتون در تالش دایر است و کشاورزان توتونکاردغدغه خشک کردن محصول خود را ندارد.
شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و بخش های مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.