کد خبر : 118 تاریخ : ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۰ تير - 23:51
وزارت صمت خواب است یا تعطیل؟! یک روزنامه اقتصادی حامی دولت از بیعملی مکرر وزارت صمت در حمایت از تولیدکنندگان انتقاد کرد.

به گزارش توتون صنعت به نقل از سایت خبری تحلیلی الف، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: جهان صنعت با مرور عملکرد چند ماه اخیر وزارت صمت مینویسد: فساد هزاران تن نهادههای دامی در گمرکات شمال کشور در حالی اتفاق افتاده که حالا مواد اولیه صنایع غذایی به دلیل قطعی برق و خاموشیهای مکرر در خطر نابودی قرار دارند. در واقع عدم بهرهمندی وزارت صنعت، معدن و تجارت از قدرت چانهزنی، شرایطی را برای صنایع فراهم کرده که آنها با خسارتهای فراوان روبهرو هستند و هیچ حامیای نیز برای پاسخگویی به مطالبات خود ندارند. در واقع سکوتی که وزارت صمت در ماههای گذشته در مقابل گرانیهای بیرویه کالاهای اساسی و آشفتگی بازار در مواجهه با مردم در پیش گرفته، حالا نصیب صنایع شده است؛ صنایعی که معیشت مردم در گرو فعالیت و ارزآوری آنها قرار دارد و اگر یک روز چرخ فعالیت آنها متوقف شود، اقتصاد نیز با بحران روبهرو خواهد شد و بازارهای صادراتی نیز تحتالشعاع قرار خواهد گرفت. با این حال خبری از مطالبهگری وزارت صمت به عنوان متولی تولید نیست و در حالی که قطعی برق صنایع نسبت به خرداد ماه با افزایش قابل توجهی روبهرو شده، هیچ جلسهای از سوی وزارت صمت با وزارت نیرو برای سر و سامان دادن به این موضوع برگزار نشده است. صنایع این روزها هیچ پشت و پناهی ندارند و در روزگاری سخت فعالیت میکنند. البته رئیسجمهور به معاون اول خود برای حل معضل قطع برق ماموریت ویژه داده، اما به نظر میرسد که این کار نیز نوعی اقدام سمبلیک است و تا زمانی که متولی اصلی حوزه تولید در مقابل این نابسامانیها قد علم نکند، بهبودی در وضعیت صنایع حاصل نخواهد شد.

در حال حاضر شاهد این هستیم که به دلیل سیاستهای نسنجیده وزارت صمت و سکوت مسئولان این وزارتخانه، حتی به کارخانههای فولادی و سیمانی دستور داده شده که به مدت دو تا سه هفته تولید خود را متوقف کنند. این در حالی است که به طور حتم این اقدام، کاهش تولید و متضرر شدن سهامداران این کارخانهها را به دنبال خواهد داشت و در نهایت دود تمام این بیتدبیریها به چشم مردم خواهد رفت.

در چندماه اخیر قطع برق خسارتهای جبرانناپذیری به صنایع وارد کرد و نتایج این قطعی و این کمبود خیلی سریع و زود به جامعه مصرفکننده با کاهش تولیدات و کمبود محصولات منتقل خواهد شد. در واقع متضرر اصلی این قطعی برق در نهایت مردم عادی خواهند بود. این واضح است که قطعی برق در روزهای اخیر به دلیل بیتوجهی و بیبرنامگی در وزارت نیرو است. زمانی که باید برای تامین برق کشور در این شرایط برنامهریزی و اقدامات لازم صورت میگرفت، این موضوع مهم مورد غفلت قرار گرفت و امروز هم وزارت نیرو به بهانههای واهی و مختلف درصدد توجیه این کمکاری است. در حالی که این کمکاری و عدم برنامهریزی مردم و صنایع کشور را دچار مشکلات اساسی کرده است. متاسفانه صنایع کشور این روزها درگیر وضعیتی شده است که در آن نقشی ندارد بلکه سوءمدیریتها و سودجوییهایی که پشت این قضیه وجود دارد به بروز چنین شرایطی منجر شده است. برای نمونه سال گذشته 58 هزار مگاوات برق در کشور تولید شد و امسال به زحمت به 54 هزار مگاوات میرسد و تولید برق هر سال در حال کاهش است. در حالی که باید سالانه 10 هزار مگاوات افزایش برق داشته باشیم اما موضوع برعکس شده و 5 درصد کاهش داریم.