افزایش مالیات دخانیات به نفع امارات
عضو سابق هیات مدیره شرکت دخانیات ایران:

افزایش مالیات دخانیات به نفع امارات

60 الی 70 درصد در حوزه تولید تنباکو و سیگار ملی است و با ادامه شرایط فعلی 30 الی 40 درصد از تولید کم خواهد شد و بازار را دو دستی در اختیار قاچاق چیان کشورهای همسایه می کنیم.

به گزارش توتون صنعت به نقل از اقتصاد۱۰۰؛ طبق تبصره 17 لایحه بودجه ۱۴۰۲، از ابتدای سال آینده قیمت خرده فروشی هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی مبلغ ۵۰ تومان، تولید داخل با نشان بین‌المللی (برند) ۱۰۰ تومان و هر بسته پنجاه گرمی تنباکوی قلیان داخلی ۲۰ هزار تومان به عنوان مالیات و هر نخ سیگار وارداتی مبلغ ۸۰۰ تومان و هر بسته پنجاه گرمی تنباکوی قلیان وارداتی سید و ۳۵ هزار تومان به عنوان حقوق ورودی دریافت تا مطابق ردیف‌های این قانون برای بخش سلامت، ورزش همگانی و ورزش بانوان هزینه شود

وزارت امور اقتصاد و دارایی مکلف است مبالغ مذکور را از تولید‌کنندگان و واردکنندگان دخانیات، حسب مورد اخذ و به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف 110515 جدول شماره 5 این قانون واریز کند.

این تصمیم گرچه از یک سو به دلیل اینکه قرار است در زمینه سلامت، ورزش همگانی و ورزش زنان هزینه شود و می‌توان آن را امر مثبتی قلمداد کرد، اما مسئله‌ این است که وقتی چنین تصمیمی گرفته می‌شود در بازار دخانیات شاهد تغییر ذائقه خواهیم بود که دلیل اصلی آن گران شدن سیگار بوده و همین مسئله در صورت انتخاب سیگار کم کیفیت تر توسط افراد می‌تواند هزینه های حوزه بهداشت را به صورت فزاینده ای افزایش دهد.کما اینکه رونق کالای قاچاق و افزایش تولیدی های زیر پله‌ای اتفاقی محتملی است که با این تصمیم اتفاق خواهد افتاد.

صنعت دخانیات جزو 3 صنعت برتر کشور است

پیام مجرد عضو سابق هیات مدیره شرکت دخانیات ایران، درباره افزایش مالیات بر سیگار و تنباکو اظهار کرد: متاسفانه عدم تخصیص یکسری از منابع دربودجه 1402 به صورت علمی برای همگان روشن است. کشور ما ما با یک کسری بودجه بزرگ روبرو است و دولت نیز در این میان می خواهد فشار را روی صنعت دخانیات بیاورد.

او ادامه می دهد: با توجه به اینکه در دولت قبل 4 سال در صنعت دخانیات مسئولیت داشتم و هم اکنون نیز در این حوزه فعالیت اقتصادی دارم باید تاکید کنم که صنعت دخانیات در کنار اینکه یکی از 5 صنعت بزرگ و پرسود دنیا است در ایران نیز این صنعت جزو 3 صنعت برتر کشور است که ما باید آن را زنده نگه داریم فلذا لازم است که جلوی هرگونه تصمیمات احساسی، غیر علمی و غیر منطقی گرفته شود.

مجرد با بیان اینکه صنعت دخانیات پولساز است و به واسطه همین هر دولتی که روی کار می آید به دنبال گرفتن بیشترین سهم از این صنعت است تاکید کرد: ما این موضوع را در بودجه سال 1400، 1401 و حالا در بودجه 1402 دیدیم، دولت ها از آنجا که صنعت دخانیات به  موازات گمرک و سازمان امور مالیاتی برای کشور درآمد ایجاد می کند و فکر می کنند که باید درآمد بیشتری را از این صنعت داشته باشند اما متاسفانه منطقی نگاه نمی کنند و می خواهند با هر مدلی که شده حتی با فشار به تولید کننده و فروشنده درآمد بیشتر کسب کنند.

نگاه دولت آسیب به بدنه صنعت وارد می کند

عضو سابق هیات مدیره  سازمان دخانیات ایران اضافه می کند:طبق بررسی های کارشناسی شده در سال 1400 این مدل نگاه دولت آسیب های زیادی را به بدنه این صنعت وارد کرد. فلذا وقتی به اشتباه بودن تصمیمات نیز رسیدند با بخشنامه و دستور العمل دست به تغییر بودجه ای زندند. تقریبا در سه سال گذشته این موضوع آنقدر زیاد بوده که قابل شمارش نیست و هر یکی از این بخشنامه ها نیز نقض کننده بخش نامه های قبلی هستند.

خیال خام وزارت بهداشت در مواجهه با افزایش مالیات دخانیات

او با تاکید روی این مسئله که عملا هیچگاه در زمینه صنعت دخانیات یک کار کارشناسی در دولت انجام نمی شود تشریح کرد: افراد مختلفی که در این صنعت حضور ندارند و شناختی نسبت به آن ندارند دائم در حال ارائه پیشنهاد جدید به دولت هستند که بزرگ ترین مشکل نیز دقیقا اعمال همین نظرات است. ازطرفی دید وزارت بهداشت این است که اگر مالیات افزایش داشته باشد دیگر مردم سمت مصرف دخانیات نمی روند در در صورتی که هرچه فشار به این صنعت بیشتر شود نه تنها مصرف مردم کم تر نخواهد شد بلکه قاچاق این کالا به کشور بیشتر نیز خواهد شد.

سومدیریت دولت ها صنعت دخانیات را دچار بحران کرده است

مجرد افزود: متاسفانه سو مدیریت ها در تمامی دولت ها باعث شده است شرکت دخانیات ایران که باید یک شرکت بزرگ با چرخش مالی هزاران میلیاردی باشد امروز در شرایط اقتصادی بدی قرار بگیرد. مسئولان ما اگر واقع بین بودند درک می کردند که هر برند دخانی محصولات مختلف در کیفیت های مختلف دارند پس وقتی مالیات ها افزایش پیدا می کند  مردم ممکن است کیفیت سیگارشان تغییر بکند نه اینکه کامل آن را کنار بگذارند.

افزایش قیمت 150 درصدی توتون و در اختیار گرفتن بازار توسط کالاهای قاچاق

مجرد خاطر نشان کرد: در حوزه تنباکو نیز این کیفیت خیلی بیشتر تاثیر خود را روی سلامتی مردم میگذارد. امروز دولت روی هر بسته 50 گرمی مالیات 20 هزار تومانی گذاشته است. یعنی عملا به غیر از مالیات بر ارزش افزوده و حق انحصاری که از سوی دولت روی این محصولات است سال آینده ما شاهد افزایش قیمت 100 تا 150 درصدی توتون خواهیم بود و بازار در اختیار کالاهای قاچاق قرار می گیرد که نظارتی روی آنها صورت نمی گیرد.

عضو سابق هیات مدیره ی سازمان دخانیات ایران با بیان اینکه سال آینده با ادامه این شرایط شرکت های تولید کننده مواد دخانی تعدیل نیروی زیادی خواهند داشت خاطرنشان کرد: ضرر این تصمیمات شامل دولت نیز می شود چراکه وقتی شرکت های رسمی نتوانند فروش داشته باشند طبیعتا درآمد دولت نیز از مالیات کم تر خواهد شد. طبق آمارهای رسمی 60 تا 70 میلیارد نخ در سال مصرف محصولات دخانی ایران است و بین 9 تا 12 هزار تن تنباکو در بازار ایران تولید و به فروش رسیده است که 50 درصد آن در داخل کشور تولید شده و اگر این فشار ها ادامه پیدا کند بدون شک همین میزان تولید نیز کم تر خواهد شد.

مجرد افزود: 60 الی 70 درصد در حوزه تولید تنباکو و سیگار ملی است و با ادامه شرایط فعلی 30 الی 40 درصد از تولید کم خواهد شد و بازار را دو دستی در اختیار قاچاق چیان کشورهای همسایه می کنیم.

این فعال اقتصادی در پایان با بیان اینکه دستگاه های دولتی فقط صورت مسئله را پاک می کنند تاکید کرد: دو سال اخیر با توجه به سیاست ها شاهد این بوده ایم که بجای منفعت بردن دولت و شرکت ها در کشوری مثل  امارات، کارخانجات به صورت سه شیفت کار می کنند تا به کشور ما محصولاتشان را قاچاق کنند اما ما روز به روز به سمت نابودی این صنعت اقدام می کنیم.

 

 


دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

تازه ترین‌ها

سهم سیگاری‌ها از درآمدهای مالیاتی دولت بیش از سهم تمامی شرکت‌ها، مؤسسات و بانک‌های دولتی

سال ۱۴۰۳، سال «جهش تولید با مشارکت مردم»

بخشنامه حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

ملی شدن صنعت نفت و واقعیت‌های موجود

توتون صنعت در سالی که گذشت، چه نوشت؟

صنعت د‌خانیات ایران و هوش مصنوعی

لزوم تد‌وین ضوابط اختصاصی نظارت بر ترانزیت کالای د‌خانی

سرنخ‌ قاچاق د‌خانیات به ایران د‌ر «سرنخ»

کیسه‌های نیکوتین چیست؟ و د‌ر واقع آیا برای شما بهتر از سیگار هست؟

کنوانسیون مبارزه با تجارت غیرقانونی به پایان رسید‌

کاهش فروش سیگارهای سنتی و افزایش تقاضای سیگارهای الکترونیک د‌ر کره‌جنوبی

تجزیه‌ و تحلیل صنعت جهانی دخانیات در سال 2023

بازار سیگار نظارت موثر ندارد 450 میلیون دلار ارزش کالای دخانی قاچاق

صنعت د‌خانیات ایران د‌ر سالی که گذشت

5253 میلیارد تومان تنها بخشی از مالیات دخانیات تا پایان بهمن ماه امسال

آثار سیگارهای الکترونیکی بر سلامت

سلیمانیه عراق، کانون تولید تنباکوی تقلبی

خیلی نگران آینده صنعت هستیم

برنامه راهبرد‌ی برای صنعت د‌خانیات ایران

زمزمه‌های افول یک بنگاه بزرگ اقتصادی دیگر

مراکز آموزشی تا شعاع 100 متری از عرضه و استعمال مواد دخانی پاکسازی می‌شوند

دخانیات هم سرطان‌زاست، هم پرونده‌زا

شرکت دخانیات ایران با مولدسازی املاک نامولد از زیان خارج می‌شود

عوارض ومالیات‌ها و عدم تخصیص ارز عامل افزایش قیمت دخانیات و رونق قاچاق

دستگیری باند حرفه‌ای قاچاق سیگار و تنباکو در قم