تصمیمات ستاد هماهنگی مبارزه با قاچاق و کالای تقلبی (با محوریت دخانیات و لوازم یدکی)

تصمیمات ستاد هماهنگی مبارزه با قاچاق و کالای تقلبی (با محوریت دخانیات و لوازم یدکی)

هجدهمین جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و کالای تقلبی با محوریت دخانیات و لوازم یدکی در حوزه معاونت صنایع عمومی در مورخ 1401/06/13 برگزار شد. در این جلسه تصمیمات به شرح زیر اتخاذ شد:

  1. مقرر گردید ادارات کل صمت استان ها نظارت، کنترل و مبارزه با کالای دخانی را با محوریت کالای قاچاق محرز را با جدیت بیشتری دنبال نمایند. مسئول اجرای این بند سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، ادارات کل صمت استان ها و دستگاه های استانی ذی ربط تعیین گردید.  
  2. گزارش اتحادیه عطار، سقط و عمده فروشان کالای دخانی تهران مطرح و مقرر گردید با توجه به تأکیدات روسای محترم قوای مجریه و قضائیه و ابلاغ قوانین بالادستی، با محوریت اتحادیه های صنفی نسبت به کنترل عملکرد اعضای صنفی و سایر فعالین عمده و خرده فروشی با تعامل دستگاه های ذی ربط، با جدید اقدام لازم معمول و نتایج اقدامات به دبیرخانه گزارش شود. مسئول اجرای این بند اتاق اصناف ایران  اتحادیه عطار، سقط و عمده فروشان کالای دخانی تهران و دستگاه های ذی ربط استانی تعیین گردید.  
  3. گزارش سازمان بسیج اصناف کشور از وضعیت عرضه سیگار قاچاق در سطح بازار مولوی تهران مطرح و مقرر گردید:

الف) شرکت های تولید سیگارت در بازار (از جمله jti و bat پارس) موضوع صیانت از نام و نشان تجاری خود در سطح عرضه را کنترل و نسبت به جمع آوری آنها (قاچاق و تقلبی) با تعامل دستگاه های نظارتی اقدام نمایند.

ب) درخصوص عدم رعایت قیمت روی بسته بندی و فروش، مقرر گردید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، موضوع گران فروشی و تفاوت قیمت درج شده روی بسته بندی و خرده فروشی را بررسی و در جلسه بعدی ارائه گزارش نمایند.

ج) درخصوص عرضه سیگار در فضای مجازی، مقرر گردید مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با سایت های متخلف و مجرم برخورد نماید.

مسئول اجرای این بند ستاد صنایع دخانی  الف) شرکت های تولیدی سیگارت و انجمن های تخصصی ذی ربط     ب ) سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان      ج ) مرکز توسعه و تجارت الکترونیکی تعیین گردید.

  1. با توجه به گزارش مطرح شده درخصوص تخلفات فروش سیگار در فضای مجازی مقرر گردید نماینده محترم دادستانی کل کشور درخصوص تشدید برخورد جدی با سایت های متخلف، دستورات لازم صادر و از نتیجه کارگروه را مطلع نمایند. مسئول اجرای این بند نماینده دادستانی کل کشور تعیین گردید.  
  2. مقرر گردید ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن تعامل با دستگاه های ذی ربط (نیروی انتظامی، اتاق اصناف و سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و ...) ساز و کار لازم را برای امحاء کالای قاچاق و تقلبی محرز در محل کشف انجام و نتایج به کارگروه ارائه شود. مسئول اجرای این بند ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستگاه های ذی ربط تعیین گردید.  
  3. با توجه به توضیحات معاون محترم پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تعهدات شرکت های تولیدی مبنی بر جمع آوری کالای قاچاق و تقلبی مشابه تولیدات خود، مقرر گردید تولیدکنندگان سیگارت ضمن تعامل با دستگاه های ذی ربط نسبت به راه اندازی تیم های عملیاتی در سطح عرضه، برای جمع آوری کالای تقلبی و قاچاق اقدام جدی معمول و نتیجه اقدامات در جلسه بعدی به تفکیک هر واحد تولیدی ارائه گردد. مسئول اجرای این بند ستاد صنایع دخانی، انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان و صادرکنندگان کالای دخانی و شرکت های تولید سیگارت ساز تعیین گردید.  
  4. اتحادیه و انجمن تخصصی کالای دخانی، ضمن استفاده از اختیارات قانونی سایر دستگاه های حاکمیتی و در جهت شفافیت بازار، نسبت به اعمال نظارت بر عملکرد اعضاء تحت پوشش، مبنی بر عدم فروش کالای قاچاق و تقلبی اقدام نمایند. مسئول اجرای این بند اتحادیه و انجمن تخصصی کالای دخانی تعیین گردید.  
  5. مقرر گردید در جهت پالایش بازار از اقلام تقلبی و قاچاق ستاد صنایع دخانی با هماهنگی مراکز دانشگاهی، در قالب پروژه پژوهشی و تحقیقاتی درصد کالای تقلبی و دخانی در سطح بازار را برآورد و به تفکیک نام و نشان تجاری هر کالای بدون کد شناسه و رهگیری موجود در بازار را شناسایی و هزینه برآوردی آن را از کارخانه تولیدی ذی ربط مربوطه مطالبه نمایند. مسئول اجرای این بند ستاد صنایع دخانی، اتحادیه و انجمن تخصصی کالای دخانی تعیین گردید.  
  6. مقرر گردید معاونت تجارت و خدمات، ضمن تعامل با دستگاه های ذی ربط نسبت به ساماندهی سیستم توزیع محصولات دخانی (تمام حلقه از تولید تا مصرف)، به نحوی برنامه ریزی نماید که تمام تولیدات کارخانجات سیگار در سامانه جامع تجارت ثبت و توسط دستگاه های مربوطه به صورت برخط نظارت و نهایتاً شبکه شفاف و بدون انحصار در اختیار مصرف کننده قرار گیرد. مسئول اجرای این بند معاونت تجارت و خدمات، ستاد صنایع دخانی دستگاه های ذی ربط تعیین گردید.  
  7. با محوریت اداره کل صمت استان تهران، جلسه ای با اتحادیه های مرتبط (سوپرمارکت و خوار و بارفروشی و دکه داران، لبنیاتی، جرائد و مطبوعات و ...) برگزار و اقدامات، آموزش ها و توجیهات لازم درخصوص نظارت و کنترل کالای دخانی به اعضای صنف تذکرات لازم داده شود. مسئول اجرای این بند اداره کل صنعت استان تهران تعیین گردید.  
  8. مقرر گردید اتاق اصناف ایران، نشستی مشترک با حضور کلیه اعضای اتحادیه های صنفی که کالای دخانی عرضه می کنند با حضور دستگاه های حاکمیتی (ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ...) جهت توجیه اعضاء برگزار شود. مسئول اجرای این بند ستاد اتاق اصناف ایران تعیین گردید.  
  9. ادارات کل صمت استان ها از طریق نمایندگی های پخش کارخانجات تولید سیگار در استان ها، میزان عرضه و بازار کالای دخانی را به تفکیک نام و نشان تجاری، نظارت و نتایج اقدامات منعکس شود. مسئول اجرای این بند ادارات کل صمت استان ها تعیین گردید.  
  10. نشست مشترک انجمن های تخصصی ذی ربط دخانی و واحدهای تولیدی سیگار، هفته آینده در محل ستاد صنایع دخانی برگزار و گزارش آن در جلسه آتی ارائه گردد. مسئول اجرای این بند ستاد صنایع دخانی تعیین گردید.  
  11. مقرر گردید به منظور استفاده از ظرفیت دستگاه ها، دستورالعمل مشترکی با همکاری وزارت صمت و بهداشت و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اعمال نظارت بر عملکرد واحدهای تولیدی و توزیعی کالای دخانی، با محوریت ستاد مرکزی مبارزه با قاجاق کالا و ارز، وزارت صمت و بهداشت تعیین گردید.
  12. با توجه به اعلام مدیر کل محترم دفتر پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، درخصوص جلسات برگزار شده در کمیسیون های مجلس شورای اسلامی درخواست گردید، آمار دقیق تولید سیگار واحدهای تولیدی جهت تعیین تکلیف مالیات سال 1402 توسط ستاد صنایع دخانی، ارائه گردد. مسئول اجرای این بند ستاد صنایع دخانی تعیین گردید.  
  13. با توجه به مصوبات جلسات قبلی درخصوص ساماندهی دکه داران، مقرر گردید دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور، گزارشی از کدهای تخصیصی آیسیک و تعهدنامه اخذ شده و آمار دکه دارانی که مجوز گرفته اند را در جلسه بعدی ارائه نمایند. مسئول اجرای این بند دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور تعیین گردید.  
  14. با توجه به گزارش سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از عملکرد بازرسی استان ها و رتبه بندی پنج ماهه مقرر گردید، گزارشی به صورت تفصیلی و با اطلاع ادارات کل صمت استان ها از رتبه بندی خود در جلسه بعدی ارائه دهند. مسئول اجرای این بند ستاد سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، ادارات کل صمت استان ها تعیین گردید.  
  15. با توجه به ابهامات مطرح شده در مورد جایگاه شرکت دخانیات ایران، تأکید گردید شرکت مذکور جایگاه دولتی و حمایتی نداشته و اداره کل صمت استان ها و سایر دستگاه های نظارتی ذی ربط، همانند سایر شرکت های تولیدی سیگار با آن برخورد نمایند. این موضوع به ادارات کل صمت استان ها و دستگاه های ذی ربط اطلاع رسانی شده است. مسئول اجرای این بند اداره کل صمت استان ها و دستگاه های نظارتی ذی ربط تعیین گردید.  

 

 


خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

تازه ترین‌ها

سهم سیگاری‌ها از درآمدهای مالیاتی دولت بیش از سهم تمامی شرکت‌ها، مؤسسات و بانک‌های دولتی

سال ۱۴۰۳، سال «جهش تولید با مشارکت مردم»

بخشنامه حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

ملی شدن صنعت نفت و واقعیت‌های موجود

توتون صنعت در سالی که گذشت، چه نوشت؟

صنعت د‌خانیات ایران و هوش مصنوعی

لزوم تد‌وین ضوابط اختصاصی نظارت بر ترانزیت کالای د‌خانی

سرنخ‌ قاچاق د‌خانیات به ایران د‌ر «سرنخ»

کیسه‌های نیکوتین چیست؟ و د‌ر واقع آیا برای شما بهتر از سیگار هست؟

کنوانسیون مبارزه با تجارت غیرقانونی به پایان رسید‌

کاهش فروش سیگارهای سنتی و افزایش تقاضای سیگارهای الکترونیک د‌ر کره‌جنوبی

تجزیه‌ و تحلیل صنعت جهانی دخانیات در سال 2023

بازار سیگار نظارت موثر ندارد 450 میلیون دلار ارزش کالای دخانی قاچاق

صنعت د‌خانیات ایران د‌ر سالی که گذشت

5253 میلیارد تومان تنها بخشی از مالیات دخانیات تا پایان بهمن ماه امسال

آثار سیگارهای الکترونیکی بر سلامت

سلیمانیه عراق، کانون تولید تنباکوی تقلبی

خیلی نگران آینده صنعت هستیم

برنامه راهبرد‌ی برای صنعت د‌خانیات ایران

زمزمه‌های افول یک بنگاه بزرگ اقتصادی دیگر

مراکز آموزشی تا شعاع 100 متری از عرضه و استعمال مواد دخانی پاکسازی می‌شوند

دخانیات هم سرطان‌زاست، هم پرونده‌زا

شرکت دخانیات ایران با مولدسازی املاک نامولد از زیان خارج می‌شود

عوارض ومالیات‌ها و عدم تخصیص ارز عامل افزایش قیمت دخانیات و رونق قاچاق

دستگیری باند حرفه‌ای قاچاق سیگار و تنباکو در قم